quadverzekering

Quadverzekering berekenen

Quadverzekering online afsluiten!

Je wilt jouw quad goed verzekeren, maar de premie moet niet onredelijk hoog zijn. Door het berekenen van de premie via onze vergelijkingstool voorkom je dat je teveel betaalt. Wat bepaalt de hoogte van de premie en hoe kom je tot de beste dekking tegen de laagste premie?

Met verzekeringen bezig zijn vind je vast geen leuke bezigheid, maar je komt er niet onderuit. Het is een noodzakelijk kwaad. Het verzekeren van jouw quad is namelijk verplicht. Wij helpen jou met het berekenen van de laagste premie.

Waar is de premie voor de verzekering van afhankelijk?

Het berekenen van de premie op Diks.nl is zeer eenvoudig, maar achter de schermen zijn er toch veel afhankelijkheden. De belangrijkste lichten wij kort toe.

Hoe ga je de quad verzekeren?

De dekking heeft een grote invloed op de hoogte van de premie. In de meest beperkte verzekering, de WA verzekering, biedt de verzekeraar alleen dekking tegen schade waarvoor de bestuurder van de quad aansprakelijk is. Voor de meest uitgebreide dekking kies je voor de dekking WA + diefstal, brand en aanrijding . Er zijn nog twee tussenvormen waar je voor kunt kiezen, namelijk:

  • WA + diefstal
  • WA + diefstal en brand

De dekkingen in deze verzekeringsvormen blijken al uit de naam. Met name het diefstalrisico moet je niet onderschatten. Met goede sloten kun je de kans op diefstal verkleinen, maar niet voorkomen. Als ze jouw quad echt willen stelen, gaat het op de een of andere manier lukken.

Wat weegt de quad?

Vergelijkbaar met de autoverzekering weegt het gewicht mee voor het WA-gedeelte van de verzekering. Een zwaarder voertuig zal bij een ongeval een grotere schade veroorzaken aan de tegenpartij. Een hoger gewicht zorgt voor een langere remweg en de impact van het ongeval zal ook groter zijn.

Wat is jouw leeftijd?

Voor het berekenen van de premie kan jouw leeftijd ook een rol van betekenis spelen. Dit is geen leeftijdsdiscriminatie omdat leeftijd een verschil maakt voor de kans op schade. Jonge bestuurders veroorzaken naar verhouding vaker schades in vergelijking met oudere bestuurders. Voor de verzekeraar maakt het geen verschil of je 30 of 50 jaar bent. Voor de premie kan het wel uitmaken of je 30 of 18 jaar bent.

Hoeveel schadevrije jaren heb je opgebouwd?

Het verzekeren van een quad is vooral kostbaar als je geen of weinig schadevrije jaren hebt. Het hebben van een paar extra schadevrije jaren kan tientallen procenten in premie schelen. Het hoeven overigens geen schadevrije jaren zijn die je hebt opgebouwd in een quadverzekering. Ze mogen bijvoorbeeld ook afkomstig zijn van een motorverzekering of een autoverzekering. Een voorwaarde is wel dat de opgebouwde jaren beschikbaar zijn. Ze mogen niet vastzitten in een verzekering.

Wat is jouw quad waard?

Voor de WA verzekering is de waarde van de quad voor de verzekeraar niet interessant. Voor de drie andere verzekeringsvormen juist wel. De premie wordt namelijk op de waarde gebaseerd. De dagwaarde bepaalt het bedrag dat de verzekeraar maximaal uitkeert. Als de dagwaarde €2.000 bedraagt, keert de verzekeraar bij schade maximaal dit bedrag uit. Bij reparatiekosten boven dit bedrag, wordt de quad total loss verklaard. De uitkering wordt in dat geval gebaseerd op de dagwaarde.

Wat is jouw postcode?

Jouw postcode zegt iets over het risico. In de Randstad heb je een grotere kans op een ongeval in vergelijking met een klein dorpje in Friesland. Ook is het diefstalrisico  groter in een stedelijk gebied.

Is jouw quad al verzekerd? Door het berekenen kom je er achter in hoeverre je nu goed en goedkoop verzekerd bent. Is dat niet het geval? Overstappen is binnen een paar minuten geregeld.

 

Quadverzekering online afsluiten!