Collectief pensioen

Een collectief pensioen is een gezamenlijke pensioenregeling voor een groep werknemers. Het is niet wettelijk verplicht om uw werknemers een pensioen te bieden, behalve als dit in de collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) staat. In Nederland is het pensioen van de werkgever wel een belangrijke en veel voorkomende arbeidsvoorwaarde. Iedereen in Nederland bouwt AOW op als basispensioen. Daarnaast kunnen mensen zelf hun pensioen aanvullen door middel van een eigen spaarpotje.

Collectief pensioen fiscaal aantrekkelijk voor werkgever

Pensioen opbouwen via de werkgever wordt door de overheid gestimuleerd door de pensioenpremies fiscaal aftrekbaar te maken. De kosten deelt u met de werknemer. Zo betaalt u elk een deel van de pensioenpremie. Het deel van de werknemer houdt u in op het bruto salaris. Voor een werkgever zijn vooral de kosten van een pensioenregeling belangrijk. Deze kosten zijn afhankelijk van welke pensioenregeling u kiest. Hoe meer zekerheid u kiest voor uw werknemers, hoe hoger de premies.

Welke pensioenregeling past bij uw bedrijf?

Er zijn verschillende pensioenregelingen die u voor uw werknemers kunt afsluiten. De twee belangrijkste zijn:

Beschikbare premieregeling: Hierbij bepaalt de werkgever een vaste premie die de werknemer betaalt. De hoogte van het pensioen hangt af van de opbrengst van de premies. Hoeveel pensioen er beschikbaar is op de pensioendatum staat niet vast.

Middelloonregeling: De werknemer ontvangt een pensioen op basis van het gemiddelde salaris wat men verdient gedurende zijn of haar loopbaan. In de meeste gevallen stijgt het salaris door de jaren heen en hiermee stijgt ook de pensioenpremie mee. Bij de middelloonregeling staat wel vast  hoeveel pensioen men krijgt op de pensioendatum.

Inloggen pensioenrelaties

Bent u een pensioenrelatie van Diks Verzekeringen? Klik dan op onderstaande link om uw gegevens in te zien;