Transformeer je slaapkamer op een eenvoudige manier!

12 juni 2022

Falco Keiman
Laatst geupdatet: 12-06-2022

Of we het nu leuk vinden of niet, we lijken allemaal met een beperkt budget te leven, dus als het gaat om het inrichten van onze vermoeid uitziende kamers, willen we het zo goedkoop mogelijk doen. Hier zijn enkele eenvoudige ideeën om het uiterlijk van je slaapkamer volledig te veranderen zonder helemaal opnieuw te beginnen en veel geld uit te geven. 

Voeg kussens toe

Het plaatsen van meer kussens op je bed is een heel gemakkelijke manier om verschillende patronen en kleuren toe te voegen aan je slaapkamer. Het is bovendien een voordelige manier en je kunt het zo vaak veranderen als je zelf wilt. Er zijn zoveel webshops en winkels die een enorm assortiment kussens aanbieden en het kan heel leuk zijn om zelf een uitgebreide collectie bij elkaar te kopen. Het maakt niet uit wat je gebruikt, als je het maar lekker vindt. Ga eropuit en zoek een lading kussens zodat je je slaapkamer kunt transformeren naar je eigen smaak en stijl. Bovendien zul je hierdoor mogelijk ook nog eens lekkerder slapen vanwege het extra comfort van de vele kussens.

Verander het verouderde beddengoed

Je bed is normaal gesproken het middelpunt van elk slaapkamerontwerp, dus een nieuwe set beddengoed zal het uiterlijk van je ruimte onmiddellijk veranderen. Het gebruik van bloemmotieven in de zomer en lente zorgt voor een prachtige natuurlijke uitstraling in je slaapkamer, maar voor degenen onder ons die niet zo dol zijn op mooie bloemen, zijn heldere patronen en strepen geschikter. In de koelere herfst- en wintermaanden kun je een warmere omgeving creëren in je slaapkamer met behulp van dekbedovertrekken in diep paars of bruin. Ook stoffen die lekker zacht aanvoelen kunnen helpen bij het creëren van een warm interieur in je slaapvertrek.

Creëer een feature wall

Het creëren van een feature wall, wat een opvallende muur is die anders is dan de rest, is een fantastische manier om levendigheid en persoonlijkheid toe te voegen aan je slaapkamer zonder de rest van je interieur te overheersen. Je zou verf, behang, wandtapijten of zelfs muurstickers kunnen gebruiken om dit doel te bereiken. Als je genoeg hebt van het huidige ontwerp van de feature wall, is het snel, gemakkelijk en goedkoop om het een nieuwe look te geven.

Blaas meubels nieuw leven in

Dit proces, ook wel bekend als ‘upcycling’, kan een heerlijk goedkope manier zijn om je slaapkamer op te fleuren. Gewoon een blikje verf of een rol stof kan wonderen doen. Als je upcycling nog niet eerder hebt geprobeerd, maak je geen zorgen; het is echt niet moeilijk! Je kunt simpelweg je oude houten bedframe schilderen in een andere kleur om het al nieuw leven in te blazen, waardoor je tegelijkertijd ook nog eens de look van je slaapkamer transformeert.

Hang kunst op

Of je er nu voor kiest om zelf kunst te maken of om bijvoorbeeld schilderijen te kopen in een winkel, het gebruik van kunstwerken aan de muur is een eenvoudige en goedkope manier om het uiterlijk van je slaapkamer te transformeren. Daarnaast biedt dit ook nog eens als voordeel dat het verwisselbaar is, hierdoor kun je eenvoudig andere werken ophangen om de ruimte opnieuw een andere sfeer te geven.