Shutters

De shutter koopgids: alle voor- en nadelen op een rij

4 oktober 2021

Falco Keiman
Laatst geupdatet: 04-10-2021

Screens verduisterend zijn een goede keuze als je het zonlicht wilt tegenhouden. Dit is raambekleding dat aan de buitenkant van je huis geplaatst moet worden. Je zult dan ook naar buiten moeten om de screens naar beneden of juist omhoog te doen. Niet iedereen wil dit, dus er zijn veel mensen die er liever voor kiezen om de raamdecoratie aan de binnenzijde van het huis te plaatsen. Shutters kopen is dan een goed idee. Dit type raambekleding heeft namelijk veel voordelen, al heeft het ook wel wat nadelen. Hieronder kun je hier meer over lezen.

Voordeel 1: Gemakkelijk schoon te maken

In tegenstelling tot gordijnen, vouwgordijnen en dergelijke, zijn shutters niet gemaakt van stof, zodat ze niet gemakkelijk vlekken krijgen. Door de opening tussen de lamellen is er voldoende ruimte om schoon te maken of af te stoffen. En omdat ze erg sterk zijn, loop je niet het risico dat ze vervormen als je dat wel doet. Een droge stof of een reiniging met een microvezeldoek en meubelpoets is alles wat je nodig hebt om ze sprankelend te houden.

Nadeel 1: Geen meubels voor het raam

Om het raam te kunnen openen, moet je rondom de shutter voldoende ruimte hebben omdat deze te kunnen openen. Dit betekent dat je er bijvoorbeeld geen bank direct voor kunt plaatsen omdat je de lamellen forceert zonder ze te openen. Als je meubels graag tegen met ramen bedekte muren plaatst, zijn gordijnen of vouwgordijnen die naar boven of opzij kunnen worden getrokken over het algemeen een betere optie.

Voordeel 2: Erg stevig

Shutters zijn zeer solide, bestaande uit een frame met lamellen die meebewegen, waardoor je gemakkelijk het niveau van licht dat de kamer binnenkomt kunt aanpassen. In tegenstelling tot andere opties voor raamdecoratie, zoals bepaalde verticale jaloezieën, kunnen shutters niet buigen of kreukelen en zullen ze waarschijnlijk amper ouderdomsverschijnselen vertonen. Ze kunnen ook buiten worden gebruikt om privacy, lichtfiltratie en bescherming tegen de elementen te bieden op een terras, serre of privé buitenverblijf.

Nadeel 2: Niet goedkoop

Bij sterk, kwalitatief design horen hoge kosten. Dit is dus over het algemeen ook het geval bij de shutters. Ze zijn zelfs een van de duurste vormen van raamdecoratie. Hun toevoeging aan een huis wordt echter over het algemeen als voldoende beschouwd om de waarde van het huis te verhogen, wat handig is als je ooit besluit te verkopen. Bovendien kun je de shutters zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt aan de hand van de keuzes die je maakt qua kleuren en materialen bijvoorbeeld.

Voordeel 3: Geweldige lichtfiltratie

De lamellen van shutters kunnen breder of smaller gemaakt worden, afhankelijk van de hoeveelheid licht die je in de ruimte wilt bereiken. Eenmaal geïnstalleerd, verplaats je de lamellen eenvoudig onder verschillende hoeken om verschillende gradaties van licht en privacy mogelijk te maken. Shutters zorgen ook voor een geweldige luchtstroom in je huis, terwijl ze extra bescherming bieden tegen de elementen wanneer je ze gesloten hebt.

 

Hoe doen wij het?

thumbs up thumbs down

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op