Kennis maken met nieuwe connecties en mogelijke klanten

12 juni 2022

Falco Keiman
Laatst geupdatet: 12-06-2022

Binnen je werk, wat dit ook mag zijn, is het voor bijna iedereen van belang om veel mensen te leren kennen en een breed netwerk op te bouwen. Dit kan je natuurlijk alleen maar realiseren wanneer je ook echt tijd en moeite stopt in het ontmoeten van mensen en in het maken van een connectie met hen. Dit is namelijk voor hen en jou beide belangrijk in het zakelijke leven. Wel zijn er een paar tips die je op kan volgen om succesvolle en langdurige connecties te leggen met mogelijke nieuwe zakenpartners om dit tot een succes te brengen. Wil je meer weten over de tips die te maken hebben met het kennis maken met nieuwe connecties en mogelijke klanten? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie over deze tips.

Tip 1: zorg voor de perfecte eerste indruk

Als je verschillende mensen gaat ontmoeten en wanneer dit belangrijk is voor je werk, dan is het natuurlijk van belang dat je ervoor zorgt dat je dit op een goede manier doet. Een eerste indruk is heel erg belangrijk wanneer je iemand ontmoet, dit is dan ook het moment waarop mensen hun eerste mening over je vormen. Daarom wil je dan ook met een open en vriendelijke houding iemand ontmoeten om deze eerste indruk zo goed als mogelijk te maken.

Tip 2: wees voorbereid op het leggen van een connectie

Je weet natuurlijk nooit wanneer je tegen iemand aan loopt die wel eens een erg belangrijke connectie zou kunnen zijn. Om ervoor te zorgen dat je hier altijd op voorbereid bent, kan je visitekaartjes drukken met jouw naam en gegevens hier op. Visitekaartjes kan je namelijk gemakkelijk aan iemand geven wanneer je wilt dat zij contact met je opnemen of om er voor te zorgen dat zij jou niet vergeten. Daarnaast draagt het ook nog eens bij aan de professionele uitstraling.

Tip 3: wees sociaal

Als je echt veel connecties wilt opbouwen, dan zal je hier ook wat moeite voor moeten doen. Natuurlijk kan je wanneer je iemand ontmoet kort een praatje maken, maar een echte connectie creëer je door een goed gesprek te voeren. Toon interesse in de andere persoon en stel goede vragen over bijvoorbeeld zijn of haar werkzaamheden. Door deze sociale houding kom je heel open over en dit zorgt vaan voor een goede basis van een sterke zakelijke relatie.