Hoe zijn mijn vloeren en wanden verzekerd?

9 december 2021

Falco Keiman
Laatst geupdatet: 09-12-2021

Stel u heeft schade aan uw vloer en/of wand. Dat is erg vervelend natuurlijk. Maar hoe is dit precies verzekerd? Gaat het hier om de opstalverzekering of de inboedelverzekering? En hoe zijn deze wanden en vloeren gebouwd? In dit artikel gaan we op de verzekeringen in en vertellen we meer over woonbeton, gevlinderd beton en Beton Cire.

Inboedelverzekering en opstalverzekering

Er is een standaardregel die u kunt gebruiken om te bepalen of iets onder de opstalverzekering of onder de inboedelverzekering valt.

  • Opstalverzekering: alle onderdelen van uw huis die u niet kunt weghalen zonder dat er flinke beschadiging ontstaat.
  • Inboedelverzekering: alles wat u kunt meenemen zonder dat u het los hoeft te maken van de woning en het daarmee beschadigt.​

Bij vloeren van beton en gietvloeren gaat het om vloeren die u niet kunt weghalen. Dit valt dus onder de opstalverzekering. Een wand kan u ook niet zomaar los maken. Dit valt dus ook onder de opstalverzekering. Door een goede verzekering af te sluiten kan u zorgeloos wonen. Het is belangrijk om bij het huren en/of kopen van een woning te kijken naar welke verzekering u wil afsluiten. Bepaal de waarde van uw huis en inboedel en pas daar uw verzekeringen op aan. Door hier tijd in te investeren kan u veel geld besparen. Na een aantal jaar neemt de waarde van uw woning en inboedel af. En u heeft vast dan ook andere spullen gekocht. Het is dan aan te raden om opnieuw verzekeringen met elkaar te vergelijken en een nieuwe verzekering af te sluiten. Op die manier heeft u altijd een verzekering die bij uw situatie past.

Stoere uitstraling met een betonvloer

Een van de bekendste vaste vloeren is de betonvloer met gevlinderd beton. De betonvloer heeft een stoere, robuuste en natuurlijke uitstraling. Hoewel het lijkt alsof de vloer gemaakt is van gepolijst beton, bestaat de cementgebonden gietvloer voor 90 procent uit beton en voor 10 procent uit polyurethaan. Hierdoor geniet u van de uitstraling van beton, maar vooral van het comfort en de warmte van een gietvloer. Stoer en robuust zijn niet de enige kenmerken van de vloer, want afhankelijk van de keuzes die u maakt qua kleur en afwerking kan de vloer ook een hele elegante look krijgen. Hierdoor past de vloer bij meerdere stijlen in het interieur en bij de sfeer die u wenst in uw woning of bedrijfspand. Uw interieur kan u bij een betonvloer ook verrijken met woonbeton. Dit geeft uw interieur een stoere uitstraling. Naast woonhuizen wordt woonbeton vaak ook gebruikt in winkels en kantoren. Voor in de badkamer wordt vaak gebruik gemaakt van Beton Cire over tegels. Dit zorgt voor een mooie aansluiting van de tegels en daarbij kan u de voegen makkelijker reinigen.

U weet nu wat de mogelijkheden zijn op het gebied van verzekeringen en hoe u een vloer en wand kan verzekeren. Ook weet u de voordelen van een betonvloer en hoe dit uw interieur kan verrijken. Het hebben van een goede verzekering en vloer kan uw plezier in het wonen verrijken. Neem er dus tijd voor om de juiste keuzes te maken.