Wat zijn de kosten voor het verzekeren van een rieten dak?

Als u een woning met een mooi rieten dak koopt, vraagt u zich natuurlijk af wat het verzekeren zo’n woning kost. Veel mensen denken dat het verzekeren van een rieten dak ontzettend duur is. Dat is niet per se waar. De kosten voor een rieten dak opstalverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld het soort rieten dak dat u heeft. Wij hebben alle kosten voor het verzekeren van een rieten dak voor u op een rijtje gezet.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat kost een rieten dak verzekering gemiddeld per maand?

De maandelijkse kosten voor een rieten dak verzekering zijn onder andere afhankelijk van het type verzekering dat u afsluit. Er zijn doorgaans 4 soorten dekkingen:

Afhankelijk van de dekking die u kiest, kunt u rekenen op verschillende soorten premies. De allrisk dekking is de meest uitgebreide dekking en daarom ook de duurste verzekering.

Naast de dekking die u kiest, heeft ook het eigen risico invloed op de hoogte van uw premie. De hoogte van uw eigen risico bepaalt hoeveel u zelf betaalt bij schade. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

Besparen op de kosten voor een rieten dak verzekering

U kunt besparen op de kosten van een rieten dak opstalverzekering. Hiervoor moet u een aantal preventiemaatregelen nemen. U kunt bijvoorbeeld het riet impregneren of een sprinklerinstallatie aanbrengen. Deze bevochtigt het riet van binnenuit, want ervoor zorgt dat brand zich niet makkelijk kan verspreiden. Ook het aanbrengen van brandwerende platen kan helpen. Daarnaast is het belangrijk om een goedgekeurde brandblusser in huis te hebben en het rieten dak goed te onderhouden, zodat eventuele storm- en waterschade minimaal is. Veder kunt u bliksemafleiders plaatsen en brandmelders op het alarmsysteem aansluiten. Tot slot kunt u besparen op de kosten door uw opstal- en inboedelverzekering bij één verzekeraar af te sluiten.

Bereken direct de kosten voor uw opstalverzekering rieten dak

Op Diks.nl kunt u direct de premie voor uw opstalverzekering rieten dak berekenen. In onze handige online vergelijker vult u een aantal gegevens over uw woning in. Vervolgens krijgt u een overzicht met alle opstalverzekeraars die aansluiten bij uw woning en wensen. Hierna kunt u alle aanbieders vergelijken op prijs én inhoud. Heeft u de juiste opstalverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten.

Bereken direct de premie voor uw opstalverzekering rieten dak!