Wat kost een opstalverzekering voor een rieten dak?

Een rieten dak geeft een huis een charmante uitstraling en wordt steeds populairder. Wel kleven er risico’s aan het hebben van een rieten dak. Deze risico’s zijn groter dan wanneer u een dak met dakpannen heeft. Denk aan het verhoogde risico op brand, of het verhoogde risico op stormschade. Gelukkig is het mogelijk een verzekering af te sluiten voor uw huis met rieten dak waarmee deze risico’s gedekt zijn. Deze verzekering heet een opstalverzekering.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

De beste opstalverzekering rieten dak

Welke opstalverzekering sluit u af voor uw huis met rieten dak? Het is altijd goed om de voorwaarden van verschillende verzekeraars tegen elkaar af te wegen. En let op: een lage premie is niet altijd de beste keuze. Zeker met een rieten dak, is het risico op omvangrijke schade groot. Een hogere premie is inherent aan deze situatie.

Wat zijn de kosten voor een opstalverzekering voor een rieten dak?

De kosten van de verzekering zijn net als de premie afhankelijk van de verschillende factoren, zoals hiervoor genoemd. Echter zijn er wel verschillende manieren om de kosten van de verzekering te verlagen, bijvoorbeeld door:

  • Een goedgekeurde brandblusser in huis te hebben;
  • Goed de rieten kap te onderhouden, zorg dat de storm- en waterschade minimaal is;
  • Bliksemafleiders te plaatsen;
  • Brandmelders op het alarmsysteem aan te sluiten;
  • De opstal- en inboedelverzekering bij één verzekeraar afsluiten.

Ook hangt de premie af van het type verzekering dat u afsluit. Er zijn doorgaans 4 soorten dekkingen:

  • De branddekking;
  • De uitgebreide gevarendekking;
  • De uitgebreide gevarendekking plus;
  • De allrisk dekking.

Afhankelijk van de dekking die u kiest, kunt u rekenen op verschillende soorten premies. De allrisk dekking is de meest uitgebreide dekking.

Waarom is een opstalverzekering voor een woning met rieten dak belangrijk?

Een verzekering voor uw huis met rieten dak is belangrijk. Het risico op omvangrijke schade (bijvoorbeeld door brand) is veel groter. Een goede opstalverzekering kan u vele duizenden euro’s schelen.

Het is altijd verstandig om de eerder genoemde voorzorgsmaatregelen te nemen bij het afsluiten van een goed dekkende verzekering. Op deze manier kunt u van uw charmante dak genieten zonder zorgen te hebben over eventuele risico’s.

Sluit uw opstalverzekering rieten dak af bij Diks Verzekeringen: eenvoudig en betaalbaar

Wilt u een opstalverzekering rieten dak afsluiten? Dan bent u bij Diks verzekeringen aan het juiste adres. Bij Diks verzekeringen krijgt u altijd de meest complete verzekering voor de juiste prijs. Heeft u vragen over het afsluiten van een verzekering? Neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Klanten over Diks verzekeringen

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebasseerd op 3036 reviews
Marc
Medewerker begreep het meteen en stuurde gelijk een scherpe offerte toe!
B Govers
Super snel geregeld
Dirkje
Goede service

Bereken direct de premie voor een opstalverzekering