Valt lekkage onder de dekking van de opstalverzekering?

Een opstalverzekering sluit u af om uw huis te beschermen tegen dreigende gevaren. Een opstalverzekering biedt ook dekking voor schade die veroorzaakt wordt door een lekkage, behalve als het om een lekkage gaat die u had kunnen voorkomen.

Opstalverzekering lekkage

Valt lekkage nou wel of niet onder de dekking van de opstalverzekering? Lekkage valt in principe onder de dekking, maar er zijn een aantal voorwaarden.

Schade door lekkage wordt gedekt door de opstalverzekering als het veroorzaakt is door één van onderstaande zaken:

  • Door lekkage van de centrale verwarming, waterleidingen of hierop aangesloten installaties.
  • Door lekkage als gevolg van het kapot vriezen van cv- of waterleidingsbuizen.
  • Schade als gevolg van een lekkage bij de buren wordt niet altijd gedekt. Mocht uw opstalverzekering hier geen dekking voor bieden, kunt u deze schade wellicht op de aansprakelijkheidsverzekering van de buren verhalen.
  • Door lekkage van daken of dakgoten.
  • Waterschade door storm

Opstalverzekering vergelijken? Bereken uw premie!

Daklekkage verzekerd

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, is daklekkage verzekerd.

Ondanks het feit dat daklekkage verzekerd is, is het belangrijk dat u maatregelen treft om de (water)schade te beperken. Het direct aanpakken van de oorzaak (waar komt het water vandaan) en het in veiligheid brengen van uw spullen. Daarnaast doet u er goed aan om de schade zo snel mogelijk bij de verzekeraar te melden en om ervoor te zorgen dat u het juiste bedrag vergoed krijgt, is het handig om foto’s of filmpjes van de schade te maken.

De eventuele reparatiekosten aan het dak of de dakgoot worden door een opstalverzekering niet vergoed.

Geen opstalverzekering. Dekt de inboedelverzekering waterschade?

Heeft u geen opstalverzekering is het nog mogelijk dat de inboedelverzekering waterschade kan vergoeden. Lees daarvoor ons artikel: Waterschade en een inboedelverzekering.

Lekkage in huis verzekering

Heeft u lekkage in huis? Verzekeringsmaatschappijen kunnen nogal verschillen wat betreft dekking in geval van lekkage. Het is verstandig om de voorwaarden van verschillende opstalverzekeringen goed te vergelijken. Wilt u weten waarvoor uw opstalverzekering dekking biedt in geval van lekkage? Controleer dan de polisvoorwaarden.

Lekkage in huis kan voor veel overlast en (onvoorziene) kosten zorgen. Wanneer u de lekkage pas na dagen (of weken) constateert, bijvoorbeeld na een vakantie, kan de lekkage al voor veel water in huis hebben gezorgd. Als u water in huis ontdekt, is het verstandig om direct de waterleiding af te sluiten, door de hoofdkraan dicht te draaien. Deze kraan zit op de plek waar de waterleiding uw huis binnenkomt, meestal in de meterkast of in de kelder.

Bent u via Diks verzekerd? U kunt uw schade online melden of telefonisch contact met ons opnemen.

Weten wat nog meer gedekt is op een opstalverzekering? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Vergelijk de premie voor een opstalverzekering