Heb ik een opstalverzekering nodig voor mijn huurhuis?

Heeft u een opstalverzekering nodig voor uw huurhuis? Wat wordt er precies gedekt door de opstalverzekering? Wat zijn de voordelen van een opstalverzekering voor een huurwoning? We gaan er in deze blog verder op in!

Opstalverzekering huurwoning, hoe werkt het?

Stelt u zich voor: u gaat (voor het eerst) een eigen woning huren. Hartstikke fijn, zo een eigen plek! Maar er komen ook veel verantwoordelijkheden bij kijken. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Hoe zit het bijvoorbeeld met schade door brand aan uw huurwoning of aan uw spullen? Bent u hier voor verzekerd? En wie moet deze verzekering eigenlijk afsluiten: u of de verhuurder?

Huurder of verhuurder?

Om het pand te beschermen tegen schade, heeft u een opstalverzekering nodig. Indien u een huis huurt, hoeft u dit als huurder niet zelf te regelen. Dit is namelijk de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Het pand is immer eigendom van de verhuurder. Voor uw bezittingen (meubilair e.d.) dient u wel zelf een verzekering afsluiten. Hierbij gaat het om een zogeheten inboedelverzekering.

Opstalverzekering huurwoning: waar moet ik op letten?

Wilt u als verhuurder een opstalverzekering afsluiten voor uw pand? Let dan op de volgende punten:

Onderverzekering

Zorg ervoor dat uw pand altijd voor het juiste bedrag verzekerd is. Laat daarom ieder jaar de waarde van uw pand vaststellen. Wanneer deze omhoog is gegaan, kan het zomaar zijn dat u onderverzekerd bent. In dit geval zal uw verzekeraar niet de volledige waarde van uw pand uitkeren bij (grotere) schades.

Maak de juiste keuze

Sluit u enkel de basisverzekering af of wilt u voor extra situaties gedekt zijn? Bekijk dan goed wat de polisvoorwaarden bij verschillende verzekeraars zijn. Sommige verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld standaard ruitschade en andere verzekeraars niet. U bent in ieder geval nooit verzekerd tegen overstromingen, natuurrampen en fraude/roekeloosheid.

En waar let u op als huurder?:

Zoals eerder genoemd hoeft u als huurder geen rekening te houden met het afsluiten van een opstalverzekering. Wel dient u rekening te houden met een eventueel huurdersbelang. Hiervan is sprake wanneer u als huurder het pand in betere staat brengt. U kunt bijvoorbeeld behang aanbrengen of een nieuwe keuken plaatsen. In dit geval valt dit niet onder de opstalverzekering van uw verhuurder. Hiervoor dient u zelf een aanvullende opstalverzekering of een dekking eigenarenbelang af te sluiten.

Een opstalverzekering afsluiten bij Diks verzekeringen

Een opstalverzekering afsluiten bij Diks verzekeringen is een goede keuze. Heeft u vragen over deze verzekering? Bekijk dan de veel gestelde vragen over opstalverzekeringen. Ook kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten!

Goedkope opstalverzekering!