Is een garage meeverzekerd op uw opstalverzekering?

U heeft een huis gekocht met een ruime garage erbij. Heel erg fijn om uw auto in te zetten of overbodige spullen in te stallen. Deze garage staat alleen niet vast aan uw huis. Hoe zit dit dan met uw verzekering?

Dit hangt af van het type verzekering dat u gekozen heeft. Bij de ene opstalverzekering zit dit erbij, mits de garage aan het huis zit of op hetzelfde terrein staat. Bij andere verzekeringen enkel tot een bepaald aantal vierkante meter. Het is dan ook verstandig om goed te kijken waar het wel of niet is meeverzekerd. Het is namelijk niet bij iedere verzekeraar vanzelfsprekend dat een garage is meeverzekerd met de opstalverzekering.

Een opstalverzekering dekt schade aan spullen die vastzitten in, en aan het huis. Daaronder vallen ook leidingen, centrale verwarming, de badkamer en het toilet. Mocht er iets kapot gaan aan het huis of aan de garage, dan is het fijn om te weten dat dit verzekerd is. Hoe kunnen losse spullen dan meeverzekerd zijn? Die vallen onder de inboedelverzekering. Uw keuken valt overigens wel onder de opstalverzekering.

Bereken de premie voor een opstalverzekering!