Hoe kan ik een opstalverzekering afsluiten?

Bij Diks Verzekeringen kunt u gemakkelijk via onze website de premie voor een opstalverzekering berekenen en direct de verzekering afsluiten. Wilt u liever telefonisch een verzekering afsluiten, dan is dat zeker ook mogelijk. U kunt op werkdagen tussen 8:00 en 18:00 uur telefonisch contact met ons opnemen.

Wat is onderverzekerd?

Als u onderverzekerd bent, krijgt u bij schade nooit het hele bedrag uitgekeerd.

Onderverzekering wil zeggen dat het bedrag waar u voor verzekerd bent, te laag is. De schade wordt pro rata uitgekeerd. De hoogte van de schadevergoeding is afhankelijk van het verzekerde bedrag ten opzichte van de herbouwwaarde van het huis.

Stel u heeft een opstalverzekering voor €150.000 en de herbouwwaarde bedraagt €300.000, dan bent u verzekerd voor 50% van de herbouwwaarde. In geval van schade, krijgt u dan ook maar 50% van het schadebedrag vergoed, ongeacht het schadebedrag

U kunt onderverzekering van uw opstal voorkomen door de herbouwwaarde nauwkeurig vast te stellen met behulp van de herbouwwaardemeter. Het is raadzaam om niet alleen bij het afsluiten van een opstalverzekering de herbouwwaardemeter te gebruiken, maar elke 5 jaar de herbouwwaardemeter opnieuw in te vullen. Dit om de garantie tegen onderverzekering te behouden. Als u gaat verhuizen, zal dit ook aan u gevraagd worden.

Hoe wordt de premie bepaald?

Bij het bepalen van de premie worden materiële en morele risicofactoren afgewogen. De verzekeraar kijkt naar de bouwaard, de ouderdom en de staat van onderhoud van de woning. Verder wordt er gekeken naar de regio en de gebouwen die in de buurt van uw woning staan. Woont u bijvoorbeeld naast een café of tankstation, dan zou dat kunnen betekenen dat u meer premie betaalt.

Verschillende dekkingen

Bij het afsluiten van een opstalverzekering kunt u doorgaan kiezen uit 4 soorten dekkingen:

  • Branddekking. Dit is de meest beperkte verzekering.
  • Uitgebreide gevarendekking (UGV)
  • Uitgebreide gevarendekking plus (UGV+)
  • Allriskdekking. Dit is de meest complete gevarendekking.

Bereken direct de premie van uw opstalverzekering