opstalverzekering

Opstalverzekering

Goedkope opstalverzekering!

Nooit onderverzekerd
98% beveelt ons aan
Dagelijks opzegbaar

Klanten over een opstalverzekering

Mogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
7.5
Gemiddelde score
Gebasseerd op 8 reviews
Ronald
Tot nu toe goed geholpen
Kris
Bereikbaar
anoniem
Geen gedoe gehad en woord is woord.

Met een woonhuisverzekering, in verzekeringstermen opstalverzekering genoemd, verzekert u de schade aan uw woonhuis en de daarbij behorende onroerende zaken (zaken die niet verplaatsbaar zijn ofwel aard- en nagelvast). Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde keuken en een bij het huis horende schuur of schutting.

Verzekerd bedrag bij een goedkope opstalverzekering

De opstalverzekering wordt meestal bepaald op basis van de herbouwwaarde. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om op dezelfde locatie een vergelijkbaar nieuw huis te bouwen. Deze herbouwwaarde wordt berekend door de inhoud van het woonhuis (m3) te vermenigvuldigen met een vastgestelde herbouwwaarde per kubieke meter.

Zijn fundamenten meeverzekerd?

Vaak wordt ook gevraagd of de fundamenten meeverzekerd moeten worden bij een opstalverzekering. De fundamenten zijn de delen van het gebouw onder de laagst begaanbare vloer, waar het huis op is gebouwd. Fundamenten vallen niet onder het begrip woonhuis en moeten dus desgewenst apart worden meeverzekerd. Wij raden u aan dit wel te doen want het is een behoorlijke kostenpost als de fundamenten, bijvoorbeeld door een explosie, beschadigd raken.

Risicofactoren bij acceptatie van een opstalverzekering

Bij het al dan niet accepteren van de verzekering en het bepalen van de premie, worden door de verzekeraar materiële en morele risicofactoren afgewogen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de bouwaard, de ouderdom en de staat van onderhoud van de woning. Maar ook naar de regio en welke gebouwen er in de buurt van het woonhuis staan (woont u bijvoorbeeld naast een tankstation of café, dan zou dat kunnen betekenen dat u meer premie betaalt).

Dekking op een opstalverzekering

De opstalverzekering kent doorgaans 4 soorten dekkingen:

  • Branddekking. Dit is de meest beperkte verzekering.
  • De uitgebreide gevarendekking (UGV).
  • De UGV+.
  • De allriskdekking. Dit is de meest complete gevarendekking.

Deze dekkingen keren de schade uit die bijvoorbeeld is ontstaan door brand, blikseminslag, storm (windkracht 7 of meer), waterschade, inbraak, vandalisme en schade door aanrijding.

Uitgesloten van dekking

Catastroferisico’s (rampen) worden uitgesloten van dekking, evenals opzet of roekeloosheid aan de zijde van de verzekerde. Voor de expliciete dekkingen en uitsluitingen verwijzen wij u naar de polisvoorwaarden van de betreffende verzekeraar.

Wat is onderverzekerd?

Als het verzekerde bedrag niet overeenstemt met de volledige herbouwwaarde van de woning, is het verzekerde bedrag te laag. In dat geval bent u dus onderverzekerd. Bij schade wordt dan ook minder uitgekeerd: alleen de schade in verhouding tot de betaalde premie. Het is dus belangrijk om voor het juiste bedrag verzekerd te zijn. Veel polissen kennen een garantie tegen onderverzekering, maar ga altijd even na of dit het geval is. Lees hier meer over de risico’s van onderverzekering en wat u er tegen kunt doen.

Ruitschade

Een kapotte ruit is heel vervelend: het wordt inbrekers wel heel makkelijk gemaakt om uw woning binnen te komen en het kan ook  enorm koud worden in huis. Maar helaas zit een ongeluk in een klein hoekje, dus zou het u zomaar kunnen gebeuren dat er een ruit sneuvelt. Daarom is het goed om te weten hoe dit op het verzekeringsvlak in elkaar zit met de ruitschade.

Opstalverzekering voor een huis met een rieten dak

Een rieten dak geeft een huis een charmante uitstraling en wordt steeds populairder. Wel kleven er risico’s aan het hebben van een rieten dak. Deze risico’s zijn groter dan wanneer u een dak met dakpannen heeft. Denk aan het verhoogde risico op brand, of het verhoogde risico op stormschade. Gelukkig is het mogelijk een opstalverzekering af te sluiten voor uw huis met rieten dak waarmee deze risico’s gedekt zijn.

Is een opstalverzekering verplicht?

Het is niet verplicht om uw woonhuis te verzekeren. Heeft u echter een eigen woning met een hypotheek, dan stelt de bank over het algemeen een opstalverzekering wel verplicht. Wanneer u in een huurhuis woont dan heeft u als huurder het voordeel dat u niet zelf de opstalverzekering hoeft af te sluiten. De verhuurder is als eigenaar van het pand verantwoordelijk hiervoor.

Schade

Zodra er schade aan het woonhuis ontstaat, is het belangrijk deze zo snel mogelijk te melden. De verzekeraar zal dan zo nodig een expert inschakelen om de volledige schade vast te stellen. Vanaf de schademelding tot aan de schade-uitkering staan wij u bij en monitoren wij het proces.

Veranderingen doorgeven is belangrijk

Het is belangrijk om ons op de hoogte te stellen als er zaken veranderen, bijvoorbeeld als het huis is of wordt verbouwd of als er een verhuizing in zicht is.

Herbouwwaarde

Aan de hand van de herbouwwaarde wordt vastgesteld voor welk bedrag je je woning moet verzekeren. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om je woning opnieuw te bouwen, op dezelfde plek en manier. Veel mensen twijfelen als ze de herbouwwaarde zien en vragen zich af of ze daarmee wel de goede opstalverzekering afsluiten. De herbouwwaarde is namelijk vaak lager dan de waarde waar ze de woning voor hebben gekocht. In de verkoopwaarde namelijk ook rekening gehouden met de locatie van het huis en de grond. Omdat de locatie en de grond niet verloren gaan bij een brand, hoef je die niet te verzekeren en tellen ze niet mee voor de herbouwwaarde. Hierdoor is de herbouwwaarde vaak lager dan de verkoopwaarde.

Eenvoudig opstalverzekeringen vergelijken en afsluiten

Via onze website kunt u eenvoudig opstalverzekeringen vergelijken. Na het invoeren van enkele gegevens verschijnen een aantal, op uw wensen afgestemde, verzekeringen met de daarbij behorende premies en polisvoorwaarden. Deze kunt u vergelijken. Als u een geschikte verzekering heeft gevonden, kunt u deze direct afsluiten. Komt u er niet uit of heeft u nog vragen? Dan kunt u ons natuurlijk altijd telefonisch bereiken via telefoonnummer 030-6883700. Wij staan u graag te woord.

Vragen?

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een opstalverzekering afsluiten?

Een opstalverzekering kunt u eenvoudig en snel afsluiten via onze website. Sluit hier uw opstalverzekering af

Indien u liever telefonisch een verzekering afsluit, dan is dat zeker ook mogelijk. Neem hiervoor contact op met 088-6883711

Is een opstalverzekering verplicht?

Een opstalverzekering is wettelijk niet verplicht maar in de praktijk wordt dit vaak wel geëist. Als u bijvoorbeeld een huis wilt kopen en u sluit daarvoor een hypotheek af, dan wordt een opstalverzekering in de meeste gevallen wel geëist. Lees hierover meer.

Wat dekt de opstalverzekering

Voor de opstal zijn er vier dekkingen die u vaak zult tegenkomen, namelijk:

  • de branddekking
  • de uitgebreide gevarendekking (wordt vaak afgekort tot UGV)
  • de uitgebreide gevarendekking plus (UGV+)
  • de allrisk dekking (vaak meest uitgebreid genoemd)

Sluit hier uw opstalverzekering af. 

Bekijk alle veelgestelde vragen
Over Diks

Over Diks Verzekeringen

Diks Verzekeringen is in 1970 opgericht door Paul Diks. Met meer dan 48 jaar ervaring helpen wij u graag bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Of het nu gaat om een autoverzekering, woonverzekering, zakelijke verzekering of hypotheek; op diks.nl vindt u een onafhankelijke vergelijking van de verschillende verzekeraars.

In 1990 zijn we begonnen met het aanbieden van de eerste oldtimerverzekeringen en in 1997 hebben we onze website www.diks.nl gelanceerd. Daarmee zijn we een van de eerste aanbieders van online verzekeringen. In 2018 is Diks verzekeringen onderdeel geworden van de Voogd & Voogd Groep.

Inmiddels werken er meer dan 40 mensen bij Diks. Ook werken bij Diks verzekeringen? Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Hoe werken wij

Hoe werkt Diks Verzekeringen?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Diks verzekeringen maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Diks Verzekeringen voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Ook heeft Diks Verzekeringen zich als een van de weinige tussenpersonen aangesloten bij het thuiswinkel keurmerk waarmee u zekerheden worden geboden bij aankopen via het internet.

Over Diks Verzekeringen

Diks Verzekeringen is in 1970 opgericht door Paul Diks. Met meer dan 48 jaar ervaring helpen wij u graag bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Of het nu gaat om een autoverzekering, woonverzekering, zakelijke verzekering of hypotheek; op diks.nl vindt u een onafhankelijke vergelijking van de verschillende verzekeraars.

In 1990 zijn we begonnen met het aanbieden van de eerste oldtimerverzekeringen en in 1997 hebben we onze website www.diks.nl gelanceerd. Daarmee zijn we een van de eerste aanbieders van online verzekeringen. In 2018 is Diks verzekeringen onderdeel geworden van de Voogd & Voogd Groep.

Inmiddels werken er meer dan 40 mensen bij Diks. Ook werken bij Diks verzekeringen? Bekijk hier alle openstaande vacatures.

Hoe werkt Diks Verzekeringen?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Diks verzekeringen maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Diks Verzekeringen voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Ook heeft Diks Verzekeringen zich als een van de weinige tussenpersonen aangesloten bij het thuiswinkel keurmerk waarmee u zekerheden worden geboden bij aankopen via het internet.

Bereken direct de premie voor uw opstalverzekering