ongevallenverzekering

Ongevallenverzekering: direct vergelijken en afsluiten!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Beoordeling verzekeringen

Een ongeval thuis, tijdens het werk, in het verkeer of zelfs op het schoolplein kan er voor zorgen dat u blijvend invalide raakt of misschien zelfs overlijdt. Bijvoorbeeld als u valt, wordt aangereden of aangevallen. Als men verzekeringen afsluit, wordt de ongevallenverzekering vaak vergeten. Een ernstig ongeval lijkt natuurlijk een ver-van-mijn-bed-show. Bovendien denkt u er waarschijnlijk liever niet aan dat er iets kan gebeuren met uzelf of met de mensen met wie u samenwoont, zoals uw partner of kinderen. Toch is het iets om goed over na te denken, want blijvende invaliditeit of overlijden brengt veel kosten met zich mee. Kosten die soms hoog kunnen oplopen. Een ongevallenverzekering biedt financiΓ«le zekerheid als u blijvend invalide raakt of overlijdt door een ongeval. De verzekeraar keert dan een vast bedrag uit. Dit geld kunt u gebruik om het verlies aan inkomen op te vangen als u niet meer kunt werken, of om aanpassingen aan uw huis te doen als u blijvend invalide raakt. U kunt ook uw partner of gezin meeverzekeren.

Collectieve ongevallenverzekering

Naast een persoonlijke ongevallenverzekering bestaat er ook een collectieve ongevallenverzekering. Deze kan worden afgesloten door een werkgever. Met een collectieve ongevallenverzekering keert de verzekeraar een vast bedrag vergoeding uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van een werknemer na een ongeval. Een werknemer kan natuurlijk altijd een ongeval krijgen, bijvoorbeeld als hij uitglijdt over een gladde vloer en een been breekt. Of als hij van een trap valt en daardoor blijvend invalide raakt. Het ongeval hoeft echter niet perse op de werkvloer plaats te vinden. De werknemers zijn ook verzekerd onderweg van huis naar werk en andersom. Bij sommige verzekeraars kunt u ook kiezen voor een uitgebreide dekking, waarbij werknemers 24 uur per dag, 7 dagen per week verzekerd zijn. In steeds meer cao’s is het aanbieden van een ongevallenverzekering een verplichting voor de werkgever.

Ongevallenverzekering vergelijken

Wilt u een ongevallenverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat u start met vergelijken. Zo vindt u makkelijk de beste ongevallenverzekering. Op Diks.nl kunt u ongevallenverzekeringen vergelijken op prijs Γ©n kwaliteit. Welke dekking het beste bij u past is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Sluit u de verzekering alleen voor uzelf af, of ook voor uw partner of gezin? U kiest eerst het soort ongevallen verzekering dat u wilt afsluiten. Vervolgens vult u een aantal persoonlijke gegevens in. Daarna kan het vergelijken beginnen. Door het maken van een vergelijking kunt u eenvoudig polisvoorwaarden en premies van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken.

Veelgestelde vragen over een ongevallenverzekering

Heb ik een ongevallenverzekering nodig?

Als u in het dagelijks leven meer kans loopt op een ongeval kunt u een ongevallenverzekering overwegen. Bijvoorbeeld als u sporter, doe-het-zelver of motorrijder bent, of als u een risicovol beroep heeft. Risicovolle sporten zijn wel vaak uitgesloten van dekking. Bij sommige verzekeraars kunt u dit als aanvullende dekking afsluiten.

Wat is een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering biedt dekking als u blijvend invalide raakt of komt te overlijden als gevolg van een ongeluk. Bijvoorbeeld als u valt, wordt aangereden of aangevallen. De verzekeraar keert dan een vast bedrag uit.

Waarom heb ik een ongevallenverzekering nodig?

U denkt er waarschijnlijk liever niet aan, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij een ernstig ongeluk kunnen de kosten vaak erg hoog oplopen. Bijvoorbeeld als u blijvend invalide raakt en uw woning aangepast moet worden. Of als er iemand uit uw gezin overlijdt en u te maken krijgt met allerlei kosten. Met een ongevallen verzekering ontvangt u een uitkering na een ernstig ongeluk, zodat u deze kosten niet ineens zelfs hoeft te betalen.

Gezinsongevallenverzekering

U kunt een ongevallenverzekering voor uzelf afsluiten, maar ook voor uw hele gezin. De meeste ongelukken gebeuren nog steeds gewoon thuis, bijvoorbeeld door een val in de badkamer, tijdens het klussen of door een brand. Als er echt iets ernstigs gebeurt, is het fijn om goed verzekerd te zijn. Stelt u zich voor dat er brand ontstaat in de keuken en een van uw gezinsleden ernstig verbrand raakt en daardoor blijvend invalide wordt. Niet alleen krijgt u te maken met een heleboel medische kosten, maar misschien moet u ook uw woning aanpassen. De kosten hiervoor kunnen hoog oplopen. Met een gezinsongevallenverzekering krijgt u van de verzekeraar een vast bedrag uitgekeerd. Bovendien vallen alle leden van uw gezin onder de dekking van de verzekering.

Zakelijke ongevallenverzekering

Als u een eigen bedrijf heeft, bent u niet alleen ondernemer, maar ook werkgever. Of u nu slechts een paar werknemers in dienst heeft, of juist heel veel, een werknemer kan altijd met een ongeval te maken krijgen. Daarom kunt u als werkgever een zakelijke ongevallenverzekering, ook wel collectieve ongevallen verzekering genoemd, afsluiten. Met een zakelijke ongevallen verzekering krijgt de werknemer een eenmalige uitkering na een arbeidsongeval.

Tegenwoordig werken veel mensen steeds vaker thuis. Dit wordt ook wel β€˜het nieuwe werken’ genoemd. Steeds meer verzekeraars houden hier ook rekening mee, want ook thuis kan een werknemer betrokken raken bij een ongeval. Daarom zijn thuiswerkers niet alleen op kantoor en onderweg verzekerd, maar ook tijdens het thuiswerken.

Wat dekt een ongevallenverzekering?

Bij de meeste verzekeraars vallen de volgende zaken onder de dekking van de ongevallenverzekering:

  • Blijvende invaliditeit door een ongeval
  • Overlijden door een ongeval
  • Ongelukken, zowel thuis als buitenshuis

Bij sommige verzekeraars kunt u blijvende invaliditeit en overlijden apart van elkaar verzekeren. U kunt dan bij beide de hoogte van het verzekerd bedrag kiezen.

Klanten over Diks verzekeringen

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3176 reviews
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Jurjen
Een andere verzekering voor onze caravan gevonden bij Diks Verzekeringen. Een duidelijk en snel overzicht van de diverse opties. Een snelle reactie met alle bescheiden. Prima in line geregeld allemaal. En dikke pluim voor Diks Verzekeringen als teken van onze tevredenheid.
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Robert
Alles wijst zichzelf, duidelijk en overzichtelijk in gebruik.
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
β˜…β˜…β˜…β˜…β˜…
Marc
Medewerker begreep het meteen en stuurde gelijk een scherpe offerte toe!