Voor welke voertrijtuigen kunt u een oldtimerverzekering afsluiten?

Bij de term oldtimerverzekering zullen de meeste mensen gelijk denken aan een auto, maar ook voor veel andere motorrijtuigen kunt u een oldtimerverzekering afsluiten. Welke motorrijtuigen kunt u hierdoor goedkoper verzekeren?

Een oldtimer is een oud motorrijtuig van een type dat vaak niet meer wordt gefabriceerd. De Belastingdienst en verzekeraars stellen verschillende eisen aan een oldtimer. Wat de eisen zijn van de verzekeraars hoeft u niet zelf uit te zoeken. Op Diks.nl kunt u bijvoorbeeld een oldtimerverzekering afsluiten voor een auto, motor en een vrachtauto. Wat zijn de voordelen van een oldtimerverzekering?

Voor welke motorrijtuigen kunt u een oldtimerverzekering afsluiten?

Er gelden voor de voertuigen verschillende eisen om te mogen verzekeren op deze verzekering. Voor de volgende motorrijtuigen zijn er mogelijkheden:

Wat als een motorrijtuig niet voldoet aan de eisen?

Op Diks.nl kunt u niet alleen de oldtimerverzekering vergelijken, maar ook de voertuigen die niet aan de eisen van een oldtimer voldoen. U kunt gebruik maken van onze vergelijkingstool en wij bepalen welke verzekering daar het beste bij past. Als niet wordt voldaan aan de eisen voor een oldtimer, krijgt u een verzekeraar in beeld waar u uw voertuig wel kunt verzekeren tegen de laagste premie. Uiteraard vergelijken wij niet alleen op de premie. U kunt ook de polisvoorwaarden vergelijken.

De oldtimerverzekering is alleen voor recreatief gebruik

Gebruikt u de oldtimer dagelijks of rijdt u er veel kilometers mee gedurende het jaar? Waarschijnlijk is het verzekeren op een oldtimerverzekering in dat geval niet mogelijk. Voor de autoverzekeringen eisen de verzekeraars bijvoorbeeld vaak dat u ook een andere auto heeft waar u dagelijks in rijdt.

Taxatie kan noodzakelijk zijn

Bij de meeste motorrijtuigenverzekeringen wordt er bij schade uitgegaan van de dagwaarde van het voertuig. Bij een oldtimer ligt dit iets lastiger. Het inschatten van de waarde moet namelijk door een specialist gebeuren en niet pas bij een schade. Voor de WA + beperkt casco en de WA + casco vragen verzekeraars daarom vaak om een taxatierapport.

Klanten over een oldtimerverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
7.7
Gemiddelde score
Gebaseerd op 57 reviews
HLA Raaijmakers
nog geen problemen gehad
anoniem
wouter

Bereken de premie voor een oldtimerverzekering