WA oldtimerverzekering

De eigenaar van een oldtimer is verplicht om minimaal de WA oldtimerverzekering af te sluiten. Deze verzekering biedt dekking tegen schade waarvoor de eigenaar van de auto aansprakelijk is. Van de drie verzekeringsvormen is dit de goedkoopste variant.

Bij het verzekeren van een oldtimer is de gekozen dekking vaak voor een groot deel afhankelijk van de premies die verzekeraars in rekening brengen. Daarom is het belangrijk om de oldtimerverzekering goed te vergelijken. De premieverschillen tussen de diverse verzekeraars zijn namelijk groot.

Welke dekking biedt de WA oldtimerverzekering?

Volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen is de eigenaar van een oldtimer minimaal verplicht deze verzekering af te sluiten. Voor schade door aansprakelijkheid geldt er een maximumbedrag van €6.070.000 voor letselschade en €2.500.000 bij materiële schade. Dit lijken overdreven hoge verzekerde bedragen, maar vergis je niet hoe hoog schade door een ongeval kan oplopen. Als meerdere betrokkenen arbeidsongeschikt raken, kan de materiële schade eenvoudig in de miljoenen euro’s lopen.

Gedupeerde kan rechtstreeks bij jouw verzekeraar claimen

Met jouw oldtimer veroorzaakte schade geeft de gedupeerde het recht om zich rechtstreeks tot jouw verzekeraar te wenden met een schadeclaim. Jouw verzekeraar kan dus rechtstreeks aansprakelijk gesteld worden voor schade. Jouw verzekeraar ontvangt in dat geval een aansprakelijkheidsstelling van de tegenpartij. De verzekeraar gaat jou natuurlijk wel verzoeken om een schadeformulier in te vullen.

Eigen schade kun je niet claimen

De verzekering keert alleen schades aan anderen en aan bezittingen van anderen uit. Schade aan je eigen auto kun je niet mee terecht bij jouw verzekeraar. Schade veroorzaakt door iemand anders aan jouw auto kun je de tegenpartij voor aansprakelijk stellen. Jouw verzekeraar is hierin geen partij. Schades als ruitbreuk, diefstal en stormschade zijn niet verzekerd. De WA beperkt casco biedt hiervoor wel dekking. Eigen schade ontstaan door een ongeval is ook niet verzekerd. Je hebt wel dekking als je kiest voor de all risk oldtimerverzekering, maar de premie voor deze dekking is uiteraard ook hoger.

Wanneer is de WA oldtimerverzekering de beste keuze?

De WA verzekering is de meest beperkte verzekeringsvorm. Voor een oldtimer met een hoge waarde is dit niet de beste keuze. Bij een ongeval door jouw schuld kan de waarde van de oldtimer in één keer zakken naar de sloopwaarde. Dit kun je ondervangen met de all risk oldtimerverzekering. Valt de premie te hoog uit? Een alternatief is de WA beperkt casco. Bij een aanrijding door jouw schuld krijg je ook in deze verzekeringsvorm niet je eigen schade uitgekeerd, maar bij bepaalde oorzaken volgt er wel een uitkering. Denk hierbij aan schade door brand en diefstal.

Het is een kwestie van vergelijken en de meest uitgebreide dekking kiezen waarbij de premie nog op een redelijk niveau zit.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.3

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 54 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 87% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.3 voor een oldtimerverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

Heeft u schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heeft u geen schadeformulier meer nodig. U regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Download direct: