Vergelijk een oldtimerverzekering

Vergelijk de premie voor een oldtimerverzekering!

Er is maar één manier om erachter te komen welke oldtimerverzekering de beste is, namelijk door het vergelijken. Het niet vergelijken van oldtimerverzekeringen kan tot gevolg hebben dat je teveel betaalt bij de eerste de beste verzekeraar waar je de oldtimerverzekering afsluit. Zonde als je nagaat dat het vergelijken je maar een paar minuten kost.

Eigenlijk vreemd dat alle verzekeraars vrijwel dezelfde dekkingen bieden in de oldtimerverzekering, maar toch zijn de premieverschillen zeer groot. De duurste verzekeraar vraagt vaak wel meer dan het dubbele in vergelijking met de goedkoopste verzekeraar. Het verschil is moeilijk te verklaren, maar het is juist eenvoudig om er voordeel uit te halen. Door te vergelijken speel je verzekeraars eigenlijk tegen elkaar uit.

Waar is de premie van de oldtimerverzekering van afhankelijk?

Om te begrijpen waarom het vergelijken van oldtimerverzekeringen uit kan, lichten wij graag toe waar de verzekeraars de premie van af laten hangen. Hieruit blijkt ook hoe je de premie voor de oldtimerverzekering kunt drukken. De belangrijkste premiebepalende factoren zijn:

  • Het bouwjaar van de oldtimer
  • De waarde van de auto
  • De leeftijd van de regelmatige bestuurder
  • Het gebruik van de oldtimer; woon-werkverkeer, dagelijks gebruik of alleen hobbymatig
  • Hoeveel kilometer er jaarlijks met de oldtimer wordt gereden

Het bouwjaar van de oldtimer?

De oldtimerverzekering is in de basis voor de oudere voertuigen. Het bouwjaar is daarom een belangrijke factor. Het bepaalt of een voertuig op een oldimertarief verzekerd kan worden en wat de hoogte is van de premie.

De waarde van de auto is een zwaarwegende factor

Bij oldtimers met een hoge waarde kan het vergelijken zorgen voor een onverklaarbaar groot verschil tussen verzekeraars. Bij oldtimers heb je niets aan de cataloguswaarde van de auto. De nieuwwaarde van de auto tientallen jaren geleden zegt namelijk niets over de waarde nu. De waarde wordt daarom vastgesteld door middel van een taxatie. Of er wordt uitgegaan van het bedrag wat jij er voor hebt betaald bij het kopen. Dit geldt zowel voor de WA beperkt casco als de WA casco (all risks oldtimerverzekering).

De leeftijd van de regelmatige bestuurder van de oldtimer

Sommige verzekeraars laten de hoogte van de premie sterk afhangen van de leeftijd van de regelmatige bestuurder. Het maakt hierbij niet uit of de regelmatige bestuurder 40 of 50 jaar is, maar wel als het gaat om een jonge bestuurder of juist een oude bestuurder van bijvoorbeeld boven de 75 jaar. Vooral jonge bestuurders rekenen verzekeraars vaak opslagen voor. Ze hebben nog maar weinig rijervaring en rijden gemiddeld ook ruiger dan oudere bestuurders. Het voordeel van het vergelijken is dat wij bij de vergelijkingen automatisch rekening houden met opslagen die verzekeraars eventueel rekenen.

Het gebruik van de oldtimer

Een oldtimerverzekering is niet alleen afhankelijk van de leeftijd van het voertuig maar ook het gebruik. Met een oldtimerverzekering is alleen maar hobbymatig gebruik toegestaan. Dagelijks gebruik zoals de boodschappen of woon-werkverkeer is niet toegestaan. Het risico is dan immers gelijk aan het gebruik van een nieuwe auto.

Hoeveel kilometer wordt er jaarlijks mee gereden?

Ook de jaarlijkse kilometrage speelt een belangrijke rol. De oldtimerverzekering is voor de dekking van de wettelijke aansprakelijkheid veel goedkoper dan een reguliere autoverzekering. Dit komt doordat de verzekeraar er bij de oldtimerverzekering vanuit gaat dat de auto alleen hobbymatig wordt gebruikt. Daarnaast zit er ook nog een beperking op hoeveel kilometer je maximaal met de auto mag rijden. Ga je bijvoorbeeld jaarlijks 10.000 kilometer met de oldtimer rijden, dan kom je voor de verzekering niet terecht bij een oldtimerverzekering.

Vergelijk de premie voor een oldtimerverzekering!