oldtimerverzekering

Vergelijk een oldtimerverzekering

Vergelijk de premie voor een oldtimerverzekering!

Er is maar één manier om erachter te komen welke oldtimerverzekering de beste is, namelijk door te vergelijken. Het niet vergelijken van oldtimerverzekeringen kan tot gevolg hebben dat u teveel betaalt. Zonde, wanneer u nagaat dat het vergelijken u maar een paar minuten kost.

Vrijwel alle verzekeraars bieden dezelfde dekkingen in de oldtimerverzekering, maar toch zijn de premieverschillen zeer groot. De duurste verzekeraar vraagt vaak zelfs dubbel zoveel als de goedkoopste verzekeraar. Het verschil is moeilijk te verklaren, maar het is juist eenvoudig om er voordeel uit te halen. Door te vergelijken speelt u verzekeraars eigenlijk tegen elkaar uit.

Waar is de premie van de oldtimerverzekering van afhankelijk?

Om beter te begrijpen waarom het vergelijken van oldtimerverzekeringen van belang is, lichten wij graag toe waar de verzekeraars de premie van af laten hangen. De belangrijkste premiebepalende factoren zijn:

  • Het bouwjaar van de oldtimer
  • De waarde van de auto
  • De leeftijd van de regelmatige bestuurder
  • Het gebruik van de oldtimer: woon-werkverkeer, dagelijks gebruik of alleen hobbymatig
  • Hoeveel kilometer er jaarlijks met de oldtimer wordt gereden

Het bouwjaar van de oldtimer

De oldtimerverzekering is in de basis bedoeld voor de oudere voertuigen. Het bouwjaar is daarom een belangrijke factor. Het bouwjaar bepaalt of een voertuig op een oldtimertarief verzekerd kan worden en wat de hoogte is van de premie.

De waarde van de auto

Bij het bepalen van de premie voor een oldtimerverzekering, heeft u niets aan de cataloguswaarde van de auto. De nieuwwaarde van de auto tientallen jaren geleden zegt namelijk niets over de waarde nu. De waarde van oldtimers wordt daarom vastgesteld door middel van een taxatie, of door uit te gaan van het bedrag dat u heeft betaald bij de aankoop. Dit geldt zowel voor de WA beperkt casco als voor de WA casco (allrisk oldtimerverzekering).

De leeftijd van de regelmatige bestuurder van de oldtimer

Sommige verzekeraars laten de hoogte van de premie sterk afhangen van de leeftijd van de regelmatige bestuurder. Het maakt hierbij niet uit of de regelmatige bestuurder 40 of 50 jaar is, maar wel als het gaat om een jonge (onder de 24 jaar) of juist oude bestuurder (boven de 75 jaar). Vooral voor jonge bestuurders rekenen verzekeraars vaak opslagen. Ze hebben nog maar weinig rijervaring en rijden gemiddeld ook ruiger dan oudere bestuurders. Wij houden in de vergelijking automatisch rekening met opslagen die verzekeraars eventueel rekenen.

Het gebruik van de oldtimer

Een oldtimerverzekering is niet alleen afhankelijk van de leeftijd van het voertuig, maar ook van het gebruik. Met een oldtimerverzekering is alleen hobbymatig gebruik toegestaan. Dagelijks gebruik, zoals boodschappen doen of woon-werkverkeer, is niet toegestaan. Het risico is dan immers gelijk aan het gebruik van een nieuwe auto.

Hoeveel kilometer wordt er jaarlijks mee gereden?

Ook de jaarlijkse kilometrage speelt een belangrijke rol. De oldtimerverzekering is voor de dekking van de wettelijke aansprakelijkheid veel goedkoper dan een reguliere autoverzekering. Dit komt doordat de verzekeraar er vanuit gaat dat de auto alleen hobbymatig wordt gebruikt. Daarnaast zit er ook nog een beperking op het aantal kilometers dat u maximaal met de auto mag rijden. Gaat u jaarlijks 10.000 kilometer met de oldtimer rijden, dan komt u niet in aanmerking voor een oldtimerverzekering.

Klanten over een oldtimerverzekering

logo klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 54 reviews
anoniem
wouter
Eric
Ben goed geholpen en al mijn vragen die ik had zijn netjes en vakkundig beantwoord. Het afsluiten van mijn autoverzekering was ook snel geregeld,TOP.

Vergelijk de premie voor een oldtimerverzekering!