Hoe verzeker ik mijn oldtimer tegen brand?

De eigenaar van een oldtimer is verplicht om het voertuig te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Maar deze verzekering biedt geen dekking tegen schade door brand. U kunt schade door brand wel meeverzekeren in de uitgebreidere oldtimerverzekeringen.

Eigenaren van oldtimers zijn vaak zuiniger op de auto in vergelijking met andere autobezitters. Dus het is logisch dat u zorgt voor een oldtimerverzekering met de juiste dekking. Er zijn drie verzekeringsvormen waar u tussen kunt kiezen. Twee van deze verzekeringsvormen bieden dekking tegen schade door brand.

Welke verzekering is de beste keuze voor de oldtimer?

Verzekeringen zijn geen eenheidsworst. Het moet een verzekering op maat worden. De WA-verzekering dekt alleen schade met de auto veroorzaakt aan anderen. Bij brandschade aan uw oldtimer krijgt u dus niets uitgekeerd. De uitgebreidere WA + beperkt casco en de WA + volledig casco dekken deze schadeoorzaak wel. Hieronder een beschrijving van de dekking in deze verzekeringsvormen:

  • WA + beperkt casco – Naast schade door wettelijke aansprakelijkheid keert de verzekeraar onder andere ook uit bij diefstal, storm- en hagelschade, aanrijding met loslopende dieren en ruitbreuk;
  • WA + volledig casco – De belangrijkste toevoeging ten opzichte van de WA beperkt casco is het vergoeden van schade door een aanrijding. Bij een ongeval krijgt u dus de schade aan uw oldtimer ook uitgekeerd door uw eigen verzekeraar.

Wat krijgt u uitgekeerd bij brandschade?

Bij brand gaat het vaak niet om een kleine schade. Grote kans zelfs dat de oldtimer na brand niet meer te herstellen is. In dat geval wordt de verzekerde waarde uitgekeerd. Bij het verzekeren van een oldtimer gaat het over het algemeen om de getaxeerde waarde. Bij het afsluiten van de verzekering laat u de oldtimer taxeren om de waarde vast te stellen. Vervolgens laat u periodiek opnieuw de waarde taxeren door een deskundige.

Het verschil in premie tussen de WA en de WA + beperkt casco is vaak te overzien. Bij het vergelijken op Diks.nl kunt u het verschil tussen beide dekkingen eenvoudig inzien. Bij een gering verschil kiest u uiteraard liever voor de uitgebreidere WA + beperkt casco dan voor de WA oldtimerverzekering.

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 01-09-2020

Vergelijken, verzekeren, ontzorgen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op