Hoe verzeker ik mijn oldtimer tegen brand?

De eigenaar van een oldtimer is verplicht om het voertuig te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Maar deze verzekering biedt geen dekking tegen schade door brand. U kunt schade door brand wel meeverzekeren in de uitgebreidere oldtimerverzekeringen.

Eigenaren van oldtimers zijn vaak zuiniger op de auto in vergelijking met andere autobezitters. Dus het is logisch dat u zorgt voor een oldtimerverzekering met de juiste dekking. Er zijn drie verzekeringsvormen waar u tussen kunt kiezen. Twee van deze verzekeringsvormen bieden dekking tegen schade door brand.

Welke verzekering is de beste keuze voor de oldtimer?

Verzekeringen zijn geen eenheidsworst. Het moet een verzekering op maat worden. De WA-verzekering dekt alleen schade met de auto veroorzaakt aan anderen. Bij brandschade aan uw oldtimer krijgt u dus niets uitgekeerd. De uitgebreidere WA + beperkt casco en de WA + volledig casco dekken deze schadeoorzaak wel. Hieronder een beschrijving van de dekking in deze verzekeringsvormen:

  • WA + beperkt casco – Naast schade door wettelijke aansprakelijkheid keert de verzekeraar onder andere ook uit bij diefstal, storm- en hagelschade, aanrijding met loslopende dieren en ruitbreuk;
  • WA + volledig casco – De belangrijkste toevoeging ten opzichte van de WA beperkt casco is het vergoeden van schade door een aanrijding. Bij een ongeval krijgt u dus de schade aan uw oldtimer ook uitgekeerd door uw eigen verzekeraar.

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering