Veelgestelde vragen bij een oldtimerverzekering

Is alle productinformatie op de website volledig of zijn er kleine lettertjes?

Op de verschillende pagina’s op onze website proberen we u zo helder mogelijk uitleg te geven over onze producten. We geven hier ook zoveel mogelijk de mitsen en maren van de producten weer. Ook hebben we per product de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Hiermee proberen we u zoveel mogelijk informatie te verstrekken over de producten die wij aanbieden.

Wij werken samen met meerdere verzekeraars, die ieder hun eigen voorwaarden hanteren voor de verschillende producten. Hier kunnen behoorlijke verschillen in zitten. We willen benadrukken dat u altijd de polis dient te raadplegen, met daarop de eventuele clausules en voorwaarden. Deze zijn altijd leidend.

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met ons via Chat, WhatsApp of Messenger.

Hoelang is een taxatierapport geldig?

Bij de meeste oldtimerverzekeringen is het taxatierapport 3 jaar geldig. Verzekeraars kunnen hier echter per polis van afwijken. Kijk daarom goed op de polis of in de polisvoorwaarden.

Hoelang zijn mijn schadevrije jaren geldig?

Schadevrije jaren komen vrij nadat een verzekering is geroyeerd. De schadevrije jaren zijn 12 maanden geldig na royementsdatum. Daarna vervallen zij. Elke verzekeringsmaatschappij kan zelf bepalen of ze hiervan willen afwijken.

Inmiddels hebben veel maatschappijen de geldigheid van een royementsverklaring aangepast naar soms wel 3 jaar. Bekijk in dit overzicht de geldigheidsduur van een royementsverklaring per maatschappij.

Geen schadevrije jaren bij een oldtimerverzekering

Bij de meeste oldtimerverzekeringen is er geen sprake van schadevrije jaren. De premie is vaak een vast bedrag en bij een schade gaat u ook niet meer premie betalen.

Telt een motor of een NS-jaarkaart ook als eerste auto?

Nee. De maatschappij stelt bij een oldtimerverzekering de eis dat de bestuurder van de oldtimer de beschikking heeft over een eerste auto. Dit mag overigens ook een auto van de zaak of een leaseauto zijn. Een motor of NS-jaarkaart ziet de verzekeraar niet als vervanger voor een eerste auto.

Wat voor alarm moet er in de oldtimer zitten?

Dit is afhankelijk van de dagwaarde en het bouwjaar van de oldtimer en verschilt per oldtimerverzekering. Het is mogelijk dat er helemaal geen alarm in de oldtimer hoeft te zitten. Bel ons gerust om te bekijken welk alarmsysteem voor uw oldtimer noodzakelijk is.

Is een taxatierapport verplicht?

Dat verschilt per maatschappij. Bij de meeste maatschappijen is een taxatierapport tegenwoordig weer verplicht als u een oldtimerverzekering met WA extra of WA casco dekking afsluit.

Kan ik een camper ook op een oldtimerverzekering verzekeren?

Ja, dat is mogelijk. U kunt via onze speciale camperverzekering een premieberekening maken voor een oldtimer camper.

Vanaf welk bouwjaar is een auto een oldtimer?

Wij hebben al vanaf 20 jaar en ouder mogelijkheden voor een oldtimerverzekering. Het kan echter zijn dat een bepaald merk en type nog niet als oldtimer wordt gezien door de maatschappij. Wij adviseren u bij twijfel contact met ons op te nemen.

Wanneer is een auto een oldtimer?

Een auto kan op een oldtimerverzekering wanneer het voertuig EN het gebruik aan een aantal eisen voldoen. Lees verder

Kan ik mijn oldtimer op basis van een taxatierapport verzekeren?

Ja, dat kan. Wij hebben verschillende oldtimerverzekeringen waarop u uw oldtimer tegen taxatiewaarde kunt verzekeren. Lees verder

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.3

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 54 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 87% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.3 voor een oldtimerverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!