Veelgestelde vragen bij een oldtimerverzekering

Is alle productinformatie op de website volledig of zijn er kleine lettertjes?

Op de verschillende pagina’s op onze website proberen we u zo helder mogelijk uitleg te geven over onze producten. We geven hier ook zoveel mogelijk de mits en maren van de producten weer. Ook hebben we per product de veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. Hiermee proberen we u zoveel mogelijk informatie te verstrekken over de producten die wij aanbieden.

Wij werken samen met meerdere verzekeraars, die ieder hun eigen voorwaarden hanteren voor de verschillende producten. Hier kunnen behoorlijke verschillen in zitten. We willen benadrukken dat u altijd de polis dient te raadplegen, met daarop de eventuele clausules en voorwaarden. Deze zijn te allen tijde leidend.

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons via Chat, whatsapp of Messenger.

Hoelang is een taxatierapport geldig?

Bij de de meeste oldtimerverzekeringen is dit 3 jaar. Verzekeraars kunnen echter per polis hiervan afwijken. Kijkt u daarom goed op de polis of in de polisvoorwaarden.

Hoelang zijn mijn schadevrije jaren geldig?

Schadevrije jaren komen vrij nadat een verzekering is geroyeerd. De schadevrije jaren zijn 12 maanden geldig na royementsdatum. Daarna vervallen de opgebouwde schadevrije jaren. Elke verzekeringsmaatschappij kan zelf bepalen of ze hiervan willen afwijken.

Inmiddels hebben een hoop maatschappijen de geldigheid van een royementsverklaring aangepast naar soms wel 3 jaar. Bekijk in dit overzicht de geldigheidsduur van een royementsverklaring per maatschappij.

Geen schadevrije jaren bij een oldtimerverzekering

Bij de meeste oldtimerverzekeringen zijn er vaak geen schadevrije jaren. De premie is vaak een vast premie en bij een schade gaat u ook niet meer premie betalen.

Telt een motor of een ns-jaarkaart ook als 1e auto?

Nee. De maatschappij stelt bij een  oldtimerverzekering de eis dat de bestuurder van de oldtimer de beschikking moet hebben over een 1e auto. Dit mag overigens ook een auto van de zaak of een leaseauto zijn. Echter een motor of NS-jaarkaart ziet men niet als vervanger voor een 1e auto.

Wat voor alarm moet er in de oldtimer zitten?

Dit is afhankelijk van de dagwaarde en het bouwjaar van de oldtimer en verschilt per oldtimerverzekering. Het is mogelijk dat er helemaal geen alarm in de oldtimer hoeft te zitten. Bel ons gerust om te bekijken welk alarmsysteem voor uw oldtimer noodzakelijk i

Is een taxatierapport verplicht?

Dat verschilt per maatschappij. Een taxatierapport is bij de meeste maatschappijen tegenwoordig weer verplicht bij een oldtimerverzekering wanneer u kiest voor een WA-extra of WA-Casco dekking.

Kan je een camper ook op een oldtimerverzekering verzekeren?

Ja, dat is mogelijk. U kan via onze speciale camperverzekering een premie berekening maken voor een oldtimer camper.

Vanaf welk bouwjaar is een auto een oldtimer?

Wij hebben al vanaf 20 jaar en ouder mogelijkheden voor een oldtimerverzekering. Het kan echter zijn dat een bepaald merk en type nog niet als oldtimer wordt gezien door de maatschappij. Wij adviseren u dan ook bij twijfel contact met ons op te nemen.

Wanneer is een auto een oldtimer?

Een auto kan op een oldtimerverzekering wanneer het voertuig EN het gebruik aan een aantal regels voldoet. Lees verder >>

Kan ik mijn oldtimer op basis van een taxatierapport verzekeren?

Ja, dat kan. Wij hebben verschillende oldtimerverzekeringen waarop u uw oldtimer tegen taxatiewaarde kan verzekeren. Lees verder>>

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!