Oldtimerverzekering berekenen

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

Het berekenen van de premie voor de oldtimerverzekering is eenvoudig. Online kun je aan de hand van het kenteken al globaal berekenen wat verzekeraars in rekening brengen. Door ook nog de aanvullende vragen in te vullen, krijg je een nauwkeurige berekening. Welke stappen je doorloopt leggen wij graag uit.

Zelf de premie voor de oldtimerverzekering berekenen

In 4 stappen kun je berekenen wat je per maand betaalt voor een oldtimerverzekering bij de goedkoopste verzekeraar. Je wilt het maximale uit je geld halen, dus je gaat voor de goedkoopste oldtimerverzekering met de meest uitgebreide dekking. Heb je jouw oldtimer al verzekerd? Pak de polis erbij en verbaas je over de omvang van de besparing bij het overstappen naar een andere verzekeraar.

Stap 1: Kenteken en gegevens over de regelmatige bestuurder invullen

Het kenteken is alles wat je nodig hebt. Alle noodzakelijke informatie vragen wij namelijk op bij het RDW. De gegevens zoals deze zijn vastgelegd bij de RDW komen via het kenteken boven water. Toch kan het gebeuren dat er onderdelen niet kloppen. Je hebt nog de mogelijkheid om de gegevens over de oldtimer aan te passen. Aan de hand van de postcode en de leeftijd van de regelmatige bestuurder wordt al een inschatting van het risico gemaakt. Belangrijk zijn het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Deze drukken de premie namelijk.

Stap 2: Hoe moet de oldtimer verzekerd worden?

Er zijn drie verzekeringsvormen waar je tussen kunt kiezen, namelijk:

  • WA
  • WA beperkt casco
  • All risk (=WA casco)

Stap 3: Informatie over het gebruik van de auto en de bestuurder

Voor het berekenen van de premie voor de oldtimerverzekering is het aantal kilometers dat er op jaarbasis met de oldtimer wordt gereden van groot belang. Als het beperkt blijft tot bijvoorbeeld 5.000 kilometer per jaar, krijg je een zeer scherpe premie geoffreerd. Ook wordt er gevraagd naar de leeftijd waarop jij jouw rijbewijs hebt gehaald. Dit zegt namelijk iets over jouw ervarenheid. Het aantal schuldschades vragen wij op omdat dit voor sommige verzekeraars premiebepalend kan zijn.

Stap 4: Het berekenen van de premie is gelukt

Je hebt nu de premies op jouw beeldscherm van de verzekeraars die jou de laagste premie in rekening brengen. Je kunt je nu nog bedenken door het kiezen van een andere dekking. Ga bijvoorbeeld alsnog voor de all risk. Door het kiezen van een andere verzekeringsvorm, worden de zoekresultaten automatisch aangepast.

Afsluiten, offerte aanvragen of de berekening vastleggen?

Je kunt direct ingaan op het voorstel van de verzekeraar die het beste uit de vergelijking komt. Je kunt er ook eerst voor kiezen om de berekening vast te leggen of om er een offerte van te laten maken.

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!