oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering berekenen

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

Het berekenen van de premie voor een oldtimerverzekering is eenvoudig. Online kunt u aan de hand van het kenteken al globaal berekenen wat verzekeraars in rekening brengen. Door ook nog de aanvullende vragen in te vullen, krijgt u een nauwkeurige berekening. Wij leggen graag uit welke stappen u doorloopt.

Zelf de premie voor een oldtimerverzekering berekenen

In 4 stappen kunt u berekenen wat u per maand betaalt voor een oldtimerverzekering bij de goedkoopste verzekeraar. U wilt het maximale uit uw geld halen, dus gaat u voor de goedkoopste oldtimerverzekering met de meest uitgebreide dekking. Heeft u uw oldtimer al verzekerd? Pak de polis erbij en verbaas u over de omvang van de besparing bij het overstappen naar een andere verzekeraar.

Stap 1. Kenteken en gegevens over de regelmatige bestuurder invullen

U heeft alleen het kenteken nodig. Alle noodzakelijke informatie kunnen wij via het kenteken bij de RDW opvragen. Toch kan het gebeuren dat er onderdelen niet kloppen. U heeft dan nog de mogelijkheid om de gegevens van de oldtimer aan te passen. Aan de hand van de postcode en de leeftijd van de regelmatige bestuurder wordt al een inschatting van het risico gemaakt. Belangrijk zijn het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Deze drukken de premie namelijk.

Stap 2. Hoe moet de oldtimer verzekerd worden?

U kunt kiezen tussen drie verzekeringsvormen:

  • WA
  • WA beperkt casco
  • Allrisk (=WA casco)

Stap 3. Informatie over het gebruik van de auto en de bestuurder

Voor het berekenen van de premie voor de oldtimerverzekering, is het aantal kilometers dat op jaarbasis met de oldtimer wordt gereden van groot belang. Als dit beperkt blijft tot bijvoorbeeld 5.000 kilometer per jaar, krijgt u een zeer scherpe premie geoffreerd. Ook wordt er gevraagd naar de leeftijd waarop u uw rijbewijs heeft gehaald. Dit zegt namelijk iets over uw ervarenheid. Het aantal schuldschades vragen wij op omdat dit voor sommige verzekeraars premiebepalend kan zijn.

Stap 4. Het berekenen van de premie is gelukt

In deze stap ziet u welke verzekeraars u de laagste premie in rekening brengen. U kunt nu eventueel ook nog kiezen voor een andere dekking. Ga bijvoorbeeld alsnog voor de allrisk. Met het kiezen van een andere verzekeringsvorm, worden de zoekresultaten automatisch aangepast.

Afsluiten, offerte aanvragen of de berekening vastleggen?

U kunt direct ingaan op het voorstel van de verzekeraar die het beste uit de vergelijking komt. U kunt er ook eerst voor kiezen om de berekening vast te leggen of om er een offerte van te laten maken.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.3

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 54 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 87% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.3 voor een oldtimerverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!