Beperkt casco oldtimerverzekering

Vind je de All Risk te duur en de dekking in de WA oldtimerverzekering te beperkt? Kies dan voor de middenweg, namelijk de WA beperkt casco. In deze verzekeringsvorm krijg je bij schade door bepaalde oorzaken toch nog een uitkering om de schade aan je eigen oldtimer te herstellen.

Waarom kiezen voor de WA beperkt casco?

De WA oldtimerverzekering heeft als zeer groot nadeel dat je schade aan je oldtimer nooit kunt claimen op de eigen verzekering. De WA beperkt casco kun je zien als de WA verzekering met een aantal toevoegde dekkingen. Schade door aanrijding en vandalisme is niet verzekerd in deze verzekeringsvorm, maar bijvoorbeeld schades door de volgende oorzaken zijn wel verzekerd:

  • Ruitbreuk
  • Diefstal of poging daartoe
  • Hagelschade en stormschade
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Bliksemschade
  • Brand en ontploffing

Wanneer is de WA beperkt casco de beste keuze?

De beste dekking biedt de all risk oldtimerverzekering. Maar het nadeel is dat de premie ook veel hoger is dan voor de WA beperkt casco. Het is een kwestie van berekenen, vergelijken en afwegen hoeveel je wilt betalen voor de verzekering. Eigenlijk komt het erop neer dat je kiest voor de WA beperkt casco als je de all risk oldtimerverzekering te duur vindt.

Wat betaal je voor de WA beperkt casco oldtimerverzekering?

Je kunt een willekeurige verzekeraar bellen voor een verzekering. De kans is groot dat je een verzekeraar belt die jou een flinke premie in de maag wil splitsen. Daarom adviseren wij om tot de beste en goedkoopste oldtimerverzekering te komen door gebruik te maken van onze vergelijkingstool. De premieverschillen zijn namelijk groot. Met name voor de oldtimers met een hoge waarde, kan het premieverschil voor de WA beperkt casco in de honderden euro’s lopen.

Bij het vergelijken kun je ook nagaan wat de all risk verzekering kost. Als het verschil maar klein is, kun je alsnog kiezen voor de uitgebreidere oldtimerverzekering.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.3

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 54 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 87% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.3 voor een oldtimerverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

Heeft u schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heeft u geen schadeformulier meer nodig. U regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Download direct: