Semi-oldtimerverzekering

De semi-oldtimerverzekering is een verzekering voor voertuigen waarbij de voorwaarden qua gebruik ruimer zijn dan die bij een “echte”oldtimerverzekering.

Dagelijks gebruik toegestaan bij een semi oldtimerverzekering

In tegenstelling tot een “echte” oldtimerverzekering is bij de semi-oldtimerverzekering het wel toegestaan om met de oldtimer dagelijks te rijden. Dit betekent dat woon-werkverkeer is toegestaan maar ook dat u de kinderen er mee naar school mag brengen of boodschappen kunt doen met de oldtimer.

Gebruik tot 20.000 kilometer per jaar

Op de semi-oldtimerverzekering zijn er twee staffels. U mag tot 20.000 kilometer per jaar met de oldtimer rijden. Dit is ruim meer dan op de “echte” oldtimerverzekering waar vaak er maximaal 5000 of 7500 kilometer per jaar met de oldtimer gereden mag worden.

1e Auto niet verplicht bij semi-oldtimerverzekering

Een ander groot verschil is dat er bij de semi-oldtimerverzekering geen 1e auto verplicht is. Bij de “echte” oldtimerverzekering dient u naast uw oldtimer nog een andere auto voor het dagelijks gebruik tot uw beschikking te hebben. Deze voorwaarde is er niet bij de semi-oldtimerverzekering.

Geen mogelijkheden

Op dit moment is er geen maatschappij waar wij mee samenwerken die een semi-oldtimerverzekering heeft. In dat geval offreren wij het reguliere tarief voor autoverzekeringen.