Autobelasting Oldtimers

Wanneer is een auto nu een oldtimer en wanneer hoef je geen autobelasting meer te betalen voor een oldtimer? Dit zijn vragen die wij vaak krijgen. Het is belangrijk om twee dingen uit elkaar te houden.

Voor de verzekeringsmaatschappij is een auto een oldtimer als deze ouder is dan 20 of 25 jaar. Dit betekent dus dat een auto uit 1997 al als oldtimer verzekerd kan worden op een oldtimerverzekering.

Voor de autobelasting is een auto echter pas een oldtimer als de auto ouder is dan 25 jaar. In dat geval hoef je geen wegenbelasting te betalen voor de oldtimer.

Autobelasting ook voor oldtimers

Een van de voorstellen van het nieuwe kabinet is dat oldtimer eigenaren ook autobelasting moeten betalen. Dit voorstel is opgenomen in het regeerakkoord. Op dit moment is het voorstel nog niet de definitief akkoord, maar het lijkt er wel op dat dit spoedig zal gebeuren. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Lees hier meer over de invoering van de autobelasting voor oldtimers.

Bijtelling zakelijk gebruik oldtimers

Het begrip oldtimer voor de bijtelling en onttrekking prive gebruik van de auto van de zaak gaat per 01-01-2010 van 15 naar 25 jaar.

Oldtimers en Wegenbelasting

Voor de oldtimers is er een vrijstelling voor de wegenbelasting in het geval de auto ouder is dan 25 jaar. U ontvangt deze vrijstelling automatisch. De belastingdienst weet namelijk precies wanneer uw de auto de leeftijd van 25 jaar heeft bereikt. Mocht u dit bericht niet hebben ontvangen kunt u contact opnemen met de belastingdienst op telefoonnummer 0800-0749.

U moet echter goed onthouden dat de autobelasting voor oldtimers los staat van de oldtimerverzekering. Wij hebben al mogelijkheden voor oldtimers vanaf 20 jaar en ouder. Hierdoor kan de premie voor de verzekering enorm laag uitvallen.

Dus heeft u een oldtimer uit 1997 en moet u dus gewoon autobelasting betalen dan kunt u wel premie besparen op uw autoverzekering.

Mocht u nog vragen hebben over de autobelasting voor oldtimers of over een oldtimerverzekering neemt u dan gerust contact met ons op.

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!