All risk oldtimerverzekering

Een dierbare oldtimer waar je veel tijd en geld in geïnvesteerd hebt wil je natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. De all risk oldtimerverzekering is de meest uitgebreide verzekering. Ook bij een ongeval door jouw toedoen keert de verzekeraar de schade van de tegenpartij en de schade van jou uit. Vergelijk meerdere verzekeraars met elkaar voor de beste en goedkoopste oldtimerverzekering.

Wat mag je verwachten van de all risk oldtimerverzekering?

Het verzekeren van je oldtimer is verplicht. Je kunt gaan voor de goedkoopste verzekering. Met de WA oldtimerverzekering voldoe je aan je plicht, maar bij schade blijkt dat het maar een beperkte verzekering is. De schade aan je eigen oldtimer sta je namelijk zelf voor. De all risk verzekering keert schade uit als je auto bijvoorbeeld beschadigd raakt door een ongeval, vandalisme of ruitbreuk. Maar er volgt ook een uitkering bij diefstal en schade door een onbekende dader. Deze verzekering is ook wel bekend onder de naam WA casco of All Risk.

Hoe bepaal ik de waarde van mijn oldtimer?

Voor de autoverzekering gaan verzekeraars uit van de cataloguswaarde van de auto. Dit is de waarde van het voertuig op het moment dat deze uit de fabriek komt. Deze waarde heb je niets aan voor de oldtimerverzekering. Het gaat juist om de huidige waarde van de auto. Dit wordt vastgesteld door een taxateur. Er is namelijk kennis van zaken nodig om de waarde in te kunnen schatten. Het voordeel hiervan is dat er bij schade geen discussie is over de waarde waar vanuit wordt gegaan. Het blijft wel een momentopname. Daarom zal de verzekering na verloop van jaren weer vragen om een nieuwe taxatie.

Besparen door de oldtimer beperkter te verzekeren

Besparen is natuurlijk goed, maar doe het wel op de juiste manier. Besparen doe je niet door genoegen te nemen met de WA of de WA beperkt casco. Dat is namelijk besparen door in te leveren op de kwaliteit van de verzekering. Een betere manier is het vergelijken van de diverse verzekeraars en de oldtimerverzekering tegen de scherpste premie kiezen. Besparen op de kwaliteit krijg je spijt van bij schade.

Voorbeeld

Jouw oldtimer heeft een waarde van €25.000. Je kunt kiezen voor de all risk oldtimerverzekering met een premie van €44 per maand. Per maand kun je meer dan €30 besparen door je oldtimer niet all risk maar WA te verzekeren. De jaarlijkse besparing bedraagt €360. Stel, door een stuurfoutje veroorzaak je een aanrijding. De schade aan jouw auto bedraagt €7.500. Deze schade krijg je niet uitgekeerd met de WA verzekering, maar wel met de all risk oldtimerverzekering. Welke verzekering je kiest is in dit voorbeeld dus geen lastige afweging.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.3

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 54 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 87% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.3 voor een oldtimerverzekering.

Rating

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!

Heeft u schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heeft u geen schadeformulier meer nodig. U regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Download direct: