Aantal woninginbraken in 2012 licht gestegen

10 juli 2013

Woensdag 10 juli 2013woninginbraken

Er zijn vorig jaar meer woningbraken geregistreerd dan in 2011. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat er 2800 meer gevallen van woninginbraak zijn geweest dan het jaar ervoor. In totaal moest de politie 92.000 keer uitrukken.

Meer woninginbraken in 2012

Het aantal woninginbraken is met 32 procent toegenomen ten opzichte van 2005. Per duizend inwoners werden er gemiddeld genomen 5,5 woninginbraken gemeld tegenover slechts 4,3 inbraken per duizend mensen in 2005. Een regio waar het dievengilde graag toeslaat is ’t Gooi en Vechtstreek. Over het algemeen worden in Friesland gemiddeld genomen het minst aantal woninginbraken gepleegd. Gelderland-Zuid is naar verhouding het snelst gegroeid qua woninginbraken. Maar er is ook goed nieuws: in de regio’s Groningen, Limburg-Noord en Rotterdam nam het aantal inbraken af over de periode 2005 – 2012.

Minder misdrijven, maar meer woninginbraken

Gezien de gemiddelden kan gesproken worden van een afname in alle politieregio’s van het absolute aantal misdrijven. Toch vormen woninginbraken een negatieve uitzondering op de cijfers. Dit aantal neemt nog steeds toe. Andere opvallende trends die zich voortzetten in vergelijking met voorgaande jaren is dat er vijf procent minder misdrijven zijn gemeld dan in 2011. Het aantal diefstallen nam met 22.000 af vergeleken met 2011 en er waren 15.000 minder aangiften van vernieling. Ook het aantal bestuurders met een slok teveel op achter het stuur nam met zesduizend in getal af.

Inboedelverzekering van Diks.nl

Cijfers liegen niet. Het is verstandig om uw woning goed te verzekeren mocht er onverhoopt een inbraak plaatsvinden. De inboedelverzekering noemt men ook wel eens een brandverzekering, omdat een belangrijk onderdeel van de dekking het brandrisico is. Maar er is echter nog veel meer gedekt door de inboedelverzekering namelijk: diefstal, waterschade, stormschade, brandschade en schade door smelten of schroeien. Dit zijn een paar onderdelen van de inboedelverzekering die Diks.nl voor u vergelijkt. Voor een premie voor de inboedelverzekering kunt u online de premies vergelijken en desgewenst direct afsluiten.

 

De All-Risk autoverzekering is toch altijd de beste keuze?

De All-Risk autoverzekering biedt de ruimste dekking, maar is natuurlijk ook de duurste polis....

Lees meer

Geldt er een maximumleeftijd voor een autoverzekering?

Leeftijd speelt een grote rol bij de autoverzekering. Jonge autobezitters betalen meer voor de...

Lees meer

Geldt mijn autoverzekering ook in het buitenland?

U gaat er vanuit dat de autoverzekering ook in het buitenland geldt, maar is...

Lees meer

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering