Aantal woninginbraken in 2012 licht gestegen

10 juli 2013

Woensdag 10 juli 2013woninginbraken

Er zijn vorig jaar meer woningbraken geregistreerd dan in 2011. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat er 2800 meer gevallen van woninginbraak zijn geweest dan het jaar ervoor. In totaal moest de politie 92.000 keer uitrukken.

Meer woninginbraken in 2012

Het aantal woninginbraken is met 32 procent toegenomen ten opzichte van 2005. Per duizend inwoners werden er gemiddeld genomen 5,5 woninginbraken gemeld tegenover slechts 4,3 inbraken per duizend mensen in 2005. Een regio waar het dievengilde graag toeslaat is ’t Gooi en Vechtstreek. Over het algemeen worden in Friesland gemiddeld genomen het minst aantal woninginbraken gepleegd. Gelderland-Zuid is naar verhouding het snelst gegroeid qua woninginbraken. Maar er is ook goed nieuws: in de regio’s Groningen, Limburg-Noord en Rotterdam nam het aantal inbraken af over de periode 2005 – 2012.

Minder misdrijven, maar meer woninginbraken

Gezien de gemiddelden kan gesproken worden van een afname in alle politieregio’s van het absolute aantal misdrijven. Toch vormen woninginbraken een negatieve uitzondering op de cijfers. Dit aantal neemt nog steeds toe. Andere opvallende trends die zich voortzetten in vergelijking met voorgaande jaren is dat er vijf procent minder misdrijven zijn gemeld dan in 2011. Het aantal diefstallen nam met 22.000 af vergeleken met 2011 en er waren 15.000 minder aangiften van vernieling. Ook het aantal bestuurders met een slok teveel op achter het stuur nam met zesduizend in getal af.

Inboedelverzekering van Diks.nl

Cijfers liegen niet. Het is verstandig om uw woning goed te verzekeren mocht er onverhoopt een inbraak plaatsvinden. De inboedelverzekering noemt men ook wel eens een brandverzekering, omdat een belangrijk onderdeel van de dekking het brandrisico is. Maar er is echter nog veel meer gedekt door de inboedelverzekering namelijk: diefstal, waterschade, stormschade, brandschade en schade door smelten of schroeien. Dit zijn een paar onderdelen van de inboedelverzekering die Diks.nl voor u vergelijkt. Voor een premie voor de inboedelverzekering kunt u online de premies vergelijken en desgewenst direct afsluiten.

 

Autoverzekering afsluiten bij lokaal verzekeringskantoor, of juist niet?

Een autoverzekering afsluiten kan bij een regionaal verzekeringskantoor. Maar houd er wel rekening mee...

Lees meer

Nieuwe auto niet standaard op oude bedrijfsautoverzekering zetten

Is de huidige zakelijke auto aan vervanging toe? Het ligt voor de hand om...

Lees meer

Waar let u op bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is een onmisbare verzekering. Door uw schuld kunt u...

Lees meer

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering