Winterbanden misschien ook verplicht in België

7 december 2012

Winterbanden misschien ook verplicht in België Winterbanden worden misschien ook verplicht in België. De Belgische staatssecretaris voor mobiliteit, Melchior Wathelet, denkt erover na om winterbanden ook verplicht te stellen in België. Wathelet heeft het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid BIVV al gevraagd een onderzoek in te stellen.

Zelf is Wathelet een voorstander van winterbanden. ‘Het is echt een groot verschil voor de bestuurder,” zegt hij in de Waalse krant La Meuse. Wathelet denkt dat er ook wel een aanvaardbare oplossing te vinden is voor het grootste probleem: de prijs als je vier nieuwe banden in eens moet aanschaffen. ‘We werken aan een mogelijkheid om de rekening voor de automobilisten te verlagen, bijvoorbeeld via de verzekeringen. Ik wil vooral een oplossing die zowel wat betreft de veiligheid als de kosten werkt.”

Verzekering afsluiten

Wilt u goed en voordelig verzekerd de winterperiode in? Wanneer u meer informatie zoekt over een autoverzekering of direct de premie wenst te vergelijken kunt dit regelen via diks.nl, klik hier voor meer informatie.

 

Bron: Automobiel Management