Wegenbelasting Berekenen via Kenteken

5 juni 2013

 

Gratis Wegenbelasting berekenen

Het is heel makkelijk om online de wegenbelasting te berekenen via het kenteken. Via onze rekentool is het mogelijk om voor een specifiek voertuig de wegenbelasting te berekenen via het kenteken. Naast de wegenbelasting bereken wij direct de goedkoopste autoverzekering en ziet u alle gegevens van het voertuig zoals nieuwwaarde, energielabel en datum tenaamstelling.

 

Eenvoudig wegenbelasting berekenen

Het berekenen van de wegenbelasting is vrij eenvoudig. Vul het kenteken van uw auto in en wij berekenen de te betalen wegenbelasting. Naast de wegenbelasting tonen wij u ook de gegevens van de auto alsmede de APK vervaldatum.

De huidige regeling voor oldtimers gaat veranderen. Waar eerder oldtimers vanaf een bepaalde leeftijd een vrijstelling hadden van de wegenbelasting moeten zij nu toch wegenbelasting gaan betalen. Wij hebben hier eerder over geschreven in ons artikel “Kostenstijging oldtimerbezit 1200%” Lees dat hier:/nieuws/kostenstijging/

 

Ook voor een camper moet u in de meeste gevallen wegenbelasting betalen. Er zijn echter uitzonderingen die het toch voordelig kunnen maken.

Voor een camper zijn er drie mogelijkheden voor de wegenbelasting.

– Voor voertuigen van 25 jaar en ouder
– het kwarttarief
– het halftarief