Wat houdt de tweede autoregeling in?

29 juni 2016

Door op de autoverzekering geen schades te claimen bouw je schadevrije jaren op. Deze geven recht op een korting tot maximaal 75% of zelfs 85% op de basispremie. De opgebouwde korting is gekoppeld aan je autoverzekering. Wat nu als je een tweede auto koopt? Moet je voor deze auto eerst weer schadevrije jaren opbouwen voor een korting? Gelukkig niet! Je kunt profiteren van de tweede autoregeling.

Bij het kopen van een tweede gezinsauto kun je voor de verzekering geen gebruik maken van de opgebouwde schadevrije jaren. Deze worden immers gebruikt voor de eerste auto. Beginnen met een instap korting voelt dan ook niet eerlijk. Je hebt immers aangetoond dat je een goed schadeverleden hebt. Dit hebben verzekeraars ook ingezien. Door de tweede autoregeling is het probleem op te lossen.

Hoe werkt de tweede autoregeling?

Verzekeraars hanteren verschillende tweede autoregelingen. De meest gunstige methode is het kopiëren van de korting op de eerste auto naar de tweede auto. Je hebt bijvoorbeeld op de bestaande autoverzekering 70% korting. Door de tweede autoregeling krijg je ook op de tweede auto 70% korting. Andere verzekeraars bieden ook de mogelijkheid om de korting van de eerste autoverzekering over te nemen, maar maximaal tot een bepaalde korting. Een andere optie is om een vast percentage korting te geven voor de tweede auto.

Wat gebeurt er bij schade?

In de tweede autoregeling wordt de korting overgenomen van de eerste auto, maar de polissen worden verder niet aan elkaar gekoppeld. Bij schade aan één van de twee auto’s heeft dit geen gevolgen voor de andere autoverzekering.

Tweede autoregeling geeft geen schadevrije jaren

Bij het beëindigen van de tweede autoverzekering heb je recht op de werkelijk opgebouwde schadevrije jaren in deze polis. Door de korting lijkt het alsof er veel schadevrije jaren opgebouwd zijn in de polis, maar dit is de extra korting in verband met het schadevrij rijden in de eerste auto. Dit kan verwarring scheppen bij het beëindigen van de tweede autoverzekering.

Eisen tweede autoregeling

Het is vaak niet toegestaan om de kinderen als regelmatige bestuurder aan te merken op de polis. De regeling heeft betrekking op de regelmatige bestuurders van de eerste auto. De tweede auto mag bij veel verzekeraars ook niet op naam van iemand anders (bijvoorbeeld de kinderen) staan. Verzekeraar kunnen ook beperkingen stellen aan de hoogte van de cataloguswaarde van de tweede auto.

Tweede autoregeling bij dezelfde verzekeraar?

Normaal gesproken moet de tweede auto ook bij dezelfde verzekeraar verzekerd worden. Er zijn verzekeraars die voor de premiestelling bereid zijn om rekening te houden met de opgebouwde schadevrije jaren in een polis bij een andere verzekeraar, maar dat is eerder een uitzondering dan een regel.

Biedt jouw verzekeraar deze regeling niet aan? Een goede reden om over te stappen naar een andere autoverzekering. In maandlasten kan het namelijk een groot verschil maken.

Lees ook:

Negatieve schadevrije jaren op je naam? Wat nu?

Auto verzekeren per uur – Wat zijn de gevaren?

Autoverzekering – wanneer biedt de verzekeraar geen dekking?

Hoe verzeker je een auto in het weekend?

 

 

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 201 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.6 voor een autoverzekering.

Rating

Taxi-onverzekerd-op-weg

Taxi en koerier onverzekerd op weg

Taxichauffeurs en koeriers rijden noodgedwongen onverzekerd rond, omdat ze geen dekking kunnen krijgen bij...

Lees meer
Uw auto winterklaar

Hoe maakt u uw auto winterklaar?

Het zal u wellicht niet zijn ontgaan; De dagen worden in snel tempo korter....

Lees meer
Inzittendenverzekering autogordel

Lagere uitkering na ongeval voor inzittenden zonder autogordel

Bij de meeste autoverzekeringen is het mogelijk om een schadeverzekering voor inzittenden af te...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!