Waar zijn winterbanden verplicht

17 oktober 2012

Waar zijn winterbanden verplichtAan de hand van een nieuw en actueel overzicht van de Vereniging Vaco op Debandenwisselweken.nl is in een oogopslag te zien waar winterbanden en sneeuwkettingen in Europa verplicht zijn voor personen- en bedrijfsauto’s.

“De regelgeving is in heel Europa verschillend”, aldus Edwin Brinksma, branchemanager Vereniging Vaco. Ook is het voortdurend aan verandering onderhevig: “In Tsjechië en Luxemburg is de winterbandenplicht sinds kort naar Duits model ingevoerd. Dat wil zeggen dat winterbanden bij winterse omstandigheden verplicht zijn. In Italië is de winterbandenplicht op regionaal niveau grotendeels losgelaten (alleen in het Aostadal geldt nog een verplichting). In de overige regio’s wordt langs (snel)wegen met een bord aangegeven of er een verplichting geldt voor winterbanden.”

Op debandenwisselweken.nl ziet u op een interactieve kaart van Europa in kleur aangegeven wat de verplichting in een bepaald land is, zoals bekend op 1 oktober 2012. Klikt u op het land, dan verschijnt een uitgebreide omschrijving over de verplichting die geldt in dat land.

Verzekering afsluiten

Online via Diks Verzekeringen een autoverzekering afsluiten? Klik hier wanneer u meer informatie zoekt over een autoverzekering of direct de premie wenst te vergelijken.

Bron: automobielmanagement.nl