WA beperkt casco vaak de beste keuze

29 juli 2016

Bij het verzekeren van je auto heb je standaard de keuze uit drie verschillende verzekeringsvormen. De WA casco is de ruimste, maar ook de duurste dekking. De WA verzekering biedt uitsluitend dekking tegen schade door aansprakelijkheid. Dit is de goedkoopste dekking. In plaats van de WA verzekering kan het vaak uit om de ruimere WA beperkt casco te kiezen tegen een iets hogere premie.

Voor auto’s vanaf zes tot acht jaar oud wordt er vaak niet meer gekozen voor de WA casco verzekering. Simpelweg omdat het door de naar verhouding hoge premies niet meer uit kan voor oudere auto’s. De WA verzekering lijkt de meest logische keuze voor auto’s van 8 jaar en ouder, maar tegen een kleine premieopslag kun je jouw auto ruimer verzekeren met de WA beperkt casco.

Welke dekking biedt de WA beperkt casco verzekering?

De WA beperkt casco verzekering biedt dekking voor aansprakelijkheidsschades. Aanvullend zijn er in de polisvoorwaarden een aantal situaties opgenomen waarin de verzekeraar ook dekking biedt. Enkele belangrijke zijn:

  • Diefstal
  • Brand
  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Ruitbreuk
  • Stormschade / hagelschade

Waarom is de WA beperkt casco aan te raden?

De WA beperkt casco is iets duurder dan de WA dekking. Als je de hogere premie afzet tegen de aanvullende dekking, is de WA beperkt casco zeker aan te raden. Vooral nu er steeds vaker extreme weersomstandigheden voorkomen. In een heftige hagelbui met stenen als pingpong ballen kan je auto binnen één minuut veranderen in een poffertjespan. De kosten voor het uitdeuken zijn niet mals. Vaak zijn de herstelkosten hoger dan de dagwaarde van de auto.

Wat kost de WA beperkt casco?

De hoogte van de kosten van de aanvulling ten opzichte van de WA dekking is mede afhankelijk van het aantal opgebouwde schadevrije jaren en de waarde van je auto. In een premievergelijking kunnen wij het prijsverschil eenvoudig toelichten.

Een VW Golf van 8 jaar oud  ga je een WA autoverzekering voor afsluiten. Je hebt 6 schadevrije jaren opgebouwd. De dagwaarde van de auto bedraagt €6.990.

De goedkoopste WA verzekering komt uit op: €17,76 per maand
De goedkoopste WA beperkt casco verzekering komt uit op: €18,90 per maand

In beide gevallen is er uitgegaan van de goedkoopste autoverzekering. De goedkoopste verzekeraar bij de WA dekking is overigens niet dezelfde als de goedkoopste autoverzekering bij de WA beperkt casco verzekering.

Als je auto te oud is voor de uitgebreide WA casco verzekering kun je dus overstappen naar de WA dekking, maar bereken eerst wat jou de uitgebreidere WA beperkt casco kost.

Lees ook:

Stappenplan – overstappen naar een andere autoverzekering

Dekking autoverzekering: welke dekkingen kun je kiezen?

Autoverzekering omzetten naar de WA-dekking?

Grote verschillen in polisvoorwaarden

Hoe verzeker je een auto in het weekend?

Je eerste auto verzekeren

Autoverzekering – wanneer biedt de verzekeraar geen dekking?

Auto van 10 jaar oud toch WA casco verzekeren

Negatieve schadevrije jaren op je naam? Wat nu?

 

leaseauto

Wat heeft de private leaseauto met de hypotheek te maken?

Bent u van plan privé een leaseauto aan te schaffen en in de komende...

Lees meer
woning-verduurzamen

Extra lenen voor duurzaamheid?

Heeft u al een spaarpotje voor het verduurzamen van uw woning? Waarschijnlijk niet..

Lees meer
woz-waarde

Wat is de nieuwe WOZ-waarde van uw woning?

In de afgelopen periode heeft elke eigenaar van een woning met of zonder hypotheek...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!