Verzekeraars coulant met gemiste vakantie door Frans examen

6 juni 2013

gemiste vakantieVrijdag 31 mei 2013

Een gemiste vakantie of de vakantie moeten uitstellen is voor veel eindexamenkandidaten Frans het geval. Toch worden de scholieren tegemoet gekomen door verzekeraars. Het Verbond van Verzekeraars legt uit: “Verzekeraars kunnen in feite zeggen: pech gehad. Toch merken we dat ze in dit specifieke geval coulance tonen.”

Gemiste vakantie

Het actiecomité LAKS heeft het Verbond van Verzekeraars gevraagd hoe verzekeraars omgaan met een gemiste vakantie van de eindexamenkandidaten Frans. Een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars zegt dat de polisvoorwaarden normaal gesproken geen uitsluitsel bieden. “Een gestolen examen komt niet zo vaak voor namelijk.” Toch zijn veel verzekeraars coulant in deze bijzondere situatie.

Vergoeding

De woordvoerder van het Verbond kan niet zeggen hoe de coulance van verzekeraars er precies uitziet. “Een verzekeraar zou bijvoorbeeld een bepaald bedrag kunnen vergoeden of de scholieren zouden alsnog op een later tijdstip kunnen vertrekken.”

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen van een bepaalde mate van coulance moeten de scholieren voldoen aan een paar voorwaarden: er dient een annuleringsverzekering te zijn afgesloten, scholieren moeten aantonen dat ze woensdag of donderdag een reis hadden geboekt en ze moeten kunnen aantonen dat ze vwo-leerlingen zijn, die het vwo-examen Frans moesten maken.

De Europeesche

Bekend is geworden dat verzekeraar De Europeesche de gemiste vakantie van scholieren die een dag later examen Frans moesten doen vergoedt. Directievoorzitter Gerard ten Brincke: “Er kwamen bij ons zo veel telefoontjes binnen van gedupeerde reizigers, dat we vinden dat we hen hierin tegemoet moeten komen. Want we snappen dat als je examen achter de rug is, je zo snel mogelijk lekker op vakantie wilt.”

“Niemand had kunnen voorzien dat dit zou gebeuren”, zegt Ten Brincke. “Voor deze overmachtsituatie maken wij dan ook graag een uitzondering.” Scholieren die een annuleringsverzekering van de Europeesche hebben afgesloten kunnen online hun schade claimen en zo de annuleringskosten vergoed krijgen.

Achmea

Vooralsnog zit Achmea in een afwachtende houding, Ze willen eerst afwachten hoeveel mensen zich precies melden, maar daar verwachten ze ook coulant om te gaan met claims. Het is nog niet bekend hoe andere verzekeraars omgaan met de claims omgaan.

Op vakantie

Gaat u ook op vakantie met bijvoorbeeld uw camper of caravan? Dan heeft Diks Verzekeringen een voordelige camper- of caravanverzekering voor u. U kunt de verzekeringen met elkaar vergelijken en desgewenst direct online afsluiten.