Vertrouwen in woningmarkt neemt toe

24 juni 2013

Donderdag 20 juni 2013

Het vertrouwen van de Nederlandse consument in de woningmarkt begint weer te stijgen. Dit stelt de ING Bank naar aanleiding van een enquëte afgenomen onder 1200 mensen.

Woningmarkt trekt aan

In het tweede kwartaal is de vertrouwensindex van de bank met twintig punten gestegen. Daarmee telt de ING voor het eerst sinds 2010 weer meer optimisten dan pessimisten. Volgens de ondervraagden zullen de huizenprijzen weer gaan stijgen omdat er optimisme is over het aantal huizen wat wordt verkocht de komende tijd. “Veel mensen geven aan dat het nu een goed moment is om een huis te kopen. Er is veel aanbod, de huizen zijn aantrekkelijk geprijsd en de huurprijzen gaan juist omhoog”, aldus directeur Marketing Hypotheken bij ING Dennis Noordervliet.

Meer duidelijkheid voor consument

De consument heeft volgens Noordervliet meer duidelijkheid gekregen vanuit de politiek. “Als je weet hoe de hypotheekrenteaftrek de komende jaren is geregeld, weet je hoe je je maandlasten kunt berekenen. Dan kun je kijken of het kopen van een huis voor jou haalbaar is.” Of er de komende tijd ook daadwerkelijk meer huizen verkocht zullen worden, is nog afwachten. Er komen nieuwe overheidsbezuinigingen aan en volgens de ING is het nog lastig te voorspellen wat deze voor het vertrouwen van de consument in de woningmarkt zullen betekenen. In het aantal hypotheekaanvragen in de woningmarkt heeft ING tot nu toe overigens nog geen stijging waargenomen. En afgelopen week bleek uit cijfers van het Kadaster dat het aantal verkochte woningen nog steeds aan het dalen is in vergelijking met vorig jaar.

Inboedelverzekering via Diks.nl

Bent u van plan om een huis te gaan kopen? Dan is het belangrijk dat u een goede opstal- en inboedelverzekering heeft. U kunt hier eenvoudig uw inboedelverzekering en opstalverzekering vergelijken. U ziet direct welke verzekeringsmaatschappij voor u de goedkoopste inboedelverzekering of opstalverzekering heeft en u kunt deze desgewenst direct online afsluiten. U kunt per verzekering de polisvoorwaarden inzien en vergelijken. Profiteer via Diks.nl van unieke kortingen en speciale tarieven.

De All-Risk autoverzekering is toch altijd de beste keuze?

De All-Risk autoverzekering biedt de ruimste dekking, maar is natuurlijk ook de duurste polis....

Lees meer

Geldt er een maximumleeftijd voor een autoverzekering?

Leeftijd speelt een grote rol bij de autoverzekering. Jonge autobezitters betalen meer voor de...

Lees meer

Geldt mijn autoverzekering ook in het buitenland?

U gaat er vanuit dat de autoverzekering ook in het buitenland geldt, maar is...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw woonhuisverzekering