Grote verschillen in premies woonverzekeringen

9 augustus 2013

Donderdag 8 augustus 2013 Woonverzekeringen

Consumenten kunnen aanzienlijk besparen op woonverzekeringen door te zoeken naar een inboedel- en opstalverzekering met een lage premie. Uit onderzoek van Independer blijkt dat in sommige gevallen de woonverzekering maar liefst elf keer zo duur is dan de goedkoopste woonverzekering.

Extreme verschillen in premie woonverzekeringen

Het onderzoek van de vergelijkingssite wijst uit dat er buitengewone verschillen in de premies zijn. Gemiddeld kost de duurste inboedelverzekering onder dezelfde voorwaarden 203 procent meer dan de goedkoopste. Er zijn zelfs woonverzekeringen die elf maal zo duur zijn dan de goedkoopste versie. Voor het onderzoek zijn 37.000 vergelijkingen gemaakt. Inboedelverzekeringen die zijn gesloten na 01-01-2010 kennen nu een standaard contractsduur van 12 maanden. Na deze 12 maanden zijn de meeste per dag opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Voorbeelden met prijsverschillen

De extreme verschillen in premies worden duidelijk gemaakt middels een voorbeeld. Een alleenstaande man uit Amersfoort kan een pakket van een inboedel- en opstalverzekering afsluiten voor minimaal 200,30 euro en voor maximaal 593,94 euro. Een opstalverzekering voor een gezin uit de buurt van Sittard voor een twee-onder-eenkap woning is er al voor € 220,- per jaar. De duurste verzekering kost echter 4,5 keer zoveel: € 997,62. Het advies van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is om verzekeringen en premies goed met elkaar te vergelijken. Er wordt ook aanbevolen om ook goed naar de voorwaarden te kijken.

Goedkope woonverzekering via Diks.nl

Het loont om woonverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Wilt u net als miljoenen andere Nederlanders besparen op uw woonverzekering? Diks.nl biedt complete en voordelige woonverzekeringen aan. U kunt hier eenvoudig uw inboedelverzekering en opstalverzekering vergelijken. U ziet direct welke verzekeringsmaatschappij voor u de goedkoopste inboedelverzekering of opstalverzekering heeft en u kunt deze desgewenst direct online afsluiten. Het is ook mogelijk uw huidige inboedelverzekering op te zeggen met de gratis opzegservice die Diks.nl heeft. Het enige wat u hoeft te doen is uw e-mailadres in te vullen.

Autoverzekering afsluiten bij lokaal verzekeringskantoor, of juist niet?

Een autoverzekering afsluiten kan bij een regionaal verzekeringskantoor. Maar houd er wel rekening mee...

Lees meer

Nieuwe auto niet standaard op oude bedrijfsautoverzekering zetten

Is de huidige zakelijke auto aan vervanging toe? Het ligt voor de hand om...

Lees meer

Waar let u op bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is een onmisbare verzekering. Door uw schuld kunt u...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw woonhuisverzekering