Grote verschillen in premies woonverzekeringen

9 augustus 2013

Donderdag 8 augustus 2013 Woonverzekeringen

Consumenten kunnen aanzienlijk besparen op woonverzekeringen door te zoeken naar een inboedel- en opstalverzekering met een lage premie. Uit onderzoek van Independer blijkt dat in sommige gevallen de woonverzekering maar liefst elf keer zo duur is dan de goedkoopste woonverzekering.

Extreme verschillen in premie woonverzekeringen

Het onderzoek van de vergelijkingssite wijst uit dat er buitengewone verschillen in de premies zijn. Gemiddeld kost de duurste inboedelverzekering onder dezelfde voorwaarden 203 procent meer dan de goedkoopste. Er zijn zelfs woonverzekeringen die elf maal zo duur zijn dan de goedkoopste versie. Voor het onderzoek zijn 37.000 vergelijkingen gemaakt. Inboedelverzekeringen die zijn gesloten na 01-01-2010 kennen nu een standaard contractsduur van 12 maanden. Na deze 12 maanden zijn de meeste per dag opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Voorbeelden met prijsverschillen

De extreme verschillen in premies worden duidelijk gemaakt middels een voorbeeld. Een alleenstaande man uit Amersfoort kan een pakket van een inboedel- en opstalverzekering afsluiten voor minimaal 200,30 euro en voor maximaal 593,94 euro. Een opstalverzekering voor een gezin uit de buurt van Sittard voor een twee-onder-eenkap woning is er al voor € 220,- per jaar. De duurste verzekering kost echter 4,5 keer zoveel: € 997,62. Het advies van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is om verzekeringen en premies goed met elkaar te vergelijken. Er wordt ook aanbevolen om ook goed naar de voorwaarden te kijken.

Goedkope woonverzekering via Diks.nl

Het loont om woonverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Wilt u net als miljoenen andere Nederlanders besparen op uw woonverzekering? Diks.nl biedt complete en voordelige woonverzekeringen aan. U kunt hier eenvoudig uw inboedelverzekering en opstalverzekering vergelijken. U ziet direct welke verzekeringsmaatschappij voor u de goedkoopste inboedelverzekering of opstalverzekering heeft en u kunt deze desgewenst direct online afsluiten. Het is ook mogelijk uw huidige inboedelverzekering op te zeggen met de gratis opzegservice die Diks.nl heeft. Het enige wat u hoeft te doen is uw e-mailadres in te vullen.

leaseauto

Wat heeft de private leaseauto met de hypotheek te maken?

Bent u van plan privé een leaseauto aan te schaffen en in de komende...

Lees meer
woning-verduurzamen

Extra lenen voor duurzaamheid?

Heeft u al een spaarpotje voor het verduurzamen van uw woning? Waarschijnlijk niet..

Lees meer
woz-waarde

Wat is de nieuwe WOZ-waarde van uw woning?

In de afgelopen periode heeft elke eigenaar van een woning met of zonder hypotheek...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw woonhuisverzekering