Europeesche verplicht garage of stalling bij oldtimerverzekering

22 november 2012

Europeesche verplicht garage of stalling bij oldtimerverzekeringEuropeesche is gestart om haar verzekerden die een oldtimerverzekering hebben lopen, bij een verlenging van de polis te verplichten een garage of stalling te hebben voor hun oldtimer. Wanneer men daar niet aan, wil of kan voldoen wordt men uit de oldtimerverzekering gezet.

Waarom extra eisen

Het is al jaren mogelijk om tegen een speciaal, lager tarief oldtimers te verzekeren. Dit tarief is door verzekeraars in het leven geroepen omdat oldtimereigenaren van een oldtimer veel minder kilometers maken. Ook is een eigenaar van een oldtimer bij het afsluiten van een oldtimerverzekering verplicht om een tweede voertuig op te geven dat bedoeld is voor het dagelijkse gebruik. Bij de meeste verzekeraars kunt u, afhankelijk van de gekozen premie, tussen de 5000 en 7500 kilometer per jaar rijden. De laatste jaren wordt er steeds meer kilometerfraude gepleegd. De Europeesche wil met het verplichten van een garage of stalling het aantal verzekerden die kilometerfraude pleegt, aldus de woordvoerster van de Europeesche. ”Als de auto in de garage staat, zal deze niet zo snel gepakt worden voor een boodschap”, zo luidt het verweer.

Verzekering afsluiten

Diks.nl is altijd op zoek naar een oldtimerverzekering met de beste voorwaarden en de laagste premie. Zo hebben wij ook nu een oldtimerverzekering waarbij er geen stallingsverplichting is. Wilt u uw oldtimer verzekeren? Klik wanneer u meer informatie zoekt over een oldtimerverzekering of direct de premie wenst te vergelijken hier.

Schorsen-meerdere-jaren

Schorsen voor meerdere jaren mogelijk

Vanaf 3 januari van dit jaar is het mogelijk om een voertuig voor een...

Lees meer
Oldtimer-populair

De oldtimer is ongekend populair

Het aantal oldtimers in Nederland is het afgelopen jaar toegenomen met 2,1% ten opzichte...

Lees meer
Overgangsregeling Oldtimer

Alles wat u moet weten over oldtimer rijden in de winter

Het is alweer bijna december en dat betekent dat u als oldtimerbezitter wellicht kunt...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!