Vakbonden en Rover waarschuwen politiek voor forensentaks

24 augustus 2012

Vakbonden en Rover waarschuwen politiek voor forensentaksDe vakbonden en reizigersorganisatie Rover waarschuwen de politiek om af te zien van de forensentaks.

VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie hebben in het lenteakkoord de belasting op de vergoeding voor woonwerkverkeerkosten afgesproken. Dit moet de oplossing worden om de overheidsfinanciën op orde te krijgen, maar de meeste partijen hebben inmiddels afstand genomen van deze maatregel.

Rover, de vakcentrales FNV, CNV en MHP, vragen in een brief aan het kabinet om de forensentaks niet meer op te nemen in het Belastingplan voor volgend jaar. De coalitie van werknemers en reizigers vreest dat mensen vanaf 2013 anders geld toeleggen om naar hun werk te gaan. Dan maakt het niet uit hoe je naar je werk gaat, met het OV of met de auto, iedereen is na 1 januari tussen de 600 en 1200 euro per jaar kwijt aan extra reiskosten.” Deze kosten komen boven op de kosten die elke Nederlander al betaald voor zijn autoverzekering, motorrijtuigenbelasting en benzine!

Niet haalbaar

Het idee dat mensen dichter bij hun werk moeten wonen, is volgens de vier organisaties niet haalbaar. De banen zijn schaars, de woningmarkt zit op slot en het groeiend aantal tweeverdieners maakt verhuizen ingewikkelder. De taks kan ertoe leiden dat een van de twee partners moet stoppen met werken. Dat is slecht voor de economie.”

Effect economie

De forensentaks zal volgens de vakbeweging en reizigersorganisatie leiden tot stilstand, in plaats van dynamiek nodig voor de economie. De vier adviseren de politiek met klem om af te zien van de forensentaks en in plaats daarvan te komen met een integraal plan voor de woningmarkt, zodat mensen makkelijker kunnen verhuizen als ze dat willen. , Miljoenen werknemers met reiskosten willen in beweging blijven”, schrijven zij.

De vakbeweging en Rover wijzen er ook op dat ze niet voor niets met werkgevers en de ANWB al jaren samenwerken binnen het platform ‘Slim werken, slim reizen’ om files te bestrijden en om werknemers meer zeggenschap te geven over hoe en wanneer ze reizen en werken. , De forensentaks dendert hier dwars doorheen”, stellen zij.

Bron: De Telegraaf.nl

 

Een autoverzekering afsluiten – Wat heeft u nodig?

Een autoverzekering afsluiten is niet ingewikkeld. U kunt op Diks.nl binnen een paar klikken...

Lees meer

Autoverzekering afsluiten bij lokaal verzekeringskantoor, of juist niet?

Een autoverzekering afsluiten kan bij een regionaal verzekeringskantoor. Maar houd er wel rekening mee...

Lees meer

De dashcam is in opkomst – Wat zijn de regels in Europese landen?

Met een dashcam kunt u vastleggen wat er vóór en/of achter uw auto gebeurt....

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!