Sterk glas in auto’s de toekomst dankzij Corning?

11 juni 2013

Dinsdag 11 juni 2013Sterk glas

Binnenkort zal Gorilla Glass –sterk glas dat wordt gebruikt in onder meer tablets en smarthphones- ook in luxe-auto’s gebruikt worden.

Sterk glas

In ieder geval één automerk gaat in 2014 met experimenteren met Gorilla Glass, het sterke glas dat gebruikt wordt voor smartphones en tablets. Dit heeft een bestuurder van Corning gemeld. Corning is het bedrijf dat Gorilla Glass maakt. Het glas van de fabrikant is lichter dan het ‘normale’ glas. Op deze manier zou dit de efficiëntie van een auto ten goede komen. Daarnaast zorgt het sterke glas ervoor dat het meer materiaal blokkeert, waardoor het in de auto een stuk stiller kan zijn. In eerste instantie wordt het sterke glas vooralsnog bij een duur model gebruikt, maar mocht dit aanslaan dan sluit de bestuurder van Corning niet uit dat er meerdere merken het voorbeeld zullen volgen.

Antimicrobieel glas

Het bedrijf Corning werkt inmiddels ook aan een versie van het glas dat antimicrobieel is. Als dit eenmaal is goedkeurd in de Verenigde Staten dan is het volgens Corning een kwestie van fabrikanten in de medische sector vinden die te toepassingen willen integreren. Het is volgens de topman van Corning ook niet ondenkbaar dat op termijn ook smartphones gebruik gaan maken van antimicrobieel glas. “De hoeveelheid kiemen op een smartphone is hoger dan op een openbaar toilet en met antimicrobieel glas worden de bacterieën weggevaagd”, aldus de bestuurder.

Willow Glass

Naast Gorilla Glass is Corning ook bezig met het ontwikkelen van Willow Glass; een variant. Dit nieuwe glas is flexibel en zou de productie van buigbare schermen in een stroomversnelling kunnen krijgen. De bestuurder gaf echter wel aan dat Willow Glass zich nog in de testfase bevindt.