Sneller een parkeerplek dankzij apps

28 juni 2013

Donderdag 27 juni 2013 apps

Er komen apps die er voor zorgen dat de bestuurder gegevens kan ophalen van de beschikbaarheid, locatie, tarieven en openingstijden van parkeerplaatsen. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft de informatie die hier voor nodig is vrijgegeven aan bedrijven.

Ontwikkelen van nieuwe apps

De nieuwe apps moeten er voor zorgen dat bestuurders sneller een parkeerplek kunnen vinden. “Het vinden van een parkeerplaats betekent vaak rondrijden tot je eindelijk een plek hebt. Dat brengt niet alleen ergernis en tijdverlies met zich mee, maar is bovendien slecht voor het milieu. Door parkeerdata beschikbaar te stellen aan serviceproviders pakken we deze problemen aan”, aldus de minister. Marktpartijen zijn vrij om de apps te ontwikkelen, voorzien van persoonlijke en actuele reisinformatie. Het moet voor bestuurders straks mogelijk zijn om op hun smartphone te zien waar een vrije parkeerplek is. In eerste instantie worden de parkeergegevens van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht vrijgegeven en verwerkt, daarna volgende andere steden. In 2015 moet een groot deel van Nederland in kaart zijn gebracht.

Onderzoek levert maatschappelijke winst op

Uit onderzoek blijkt dat uitgebreidere en verbeterde informatie van parkeergegevens een grote maatschappelijke winst kunnen opleveren. Door realtime data beschikbaar te stellen zal het verkeer beter doorstromen, zal de uitstoot van Co2 verminderen en wordt de aantrekkelijkheid van stadscentra vergroot. Allemaal positieve effecten die dankzij de nog te ontwikkelen apps straks werkelijkheid kunnen worden.

Apps om te bestellen en te betalen

Het nieuws over de apps met parkeerinformatie volgt op een bericht van Shell. De multinational heeft afgelopen week een app geïntroduceerd waarbij het voor automobilisten mogelijk is om met een gratis app te bestellen en te betalen bij het tankstation. Op deze manier kunnen automobilisten via de app bijvoorbeeld een broodje of verse sap selecteren, afrekenen en aangeven hoe laat ze bij het tankstation komen. Het geselecteerde product ligt dan klaar en kan meteen meegenomen worden zodat één van de grootste ergernissen van Nederlanders bij een tankstation wordt weggenomen: wachten in de rij en wachten om te betalen.

Mobiele telefoon en Diks.nl

Wist u dat u ook heel gemakkelijk via uw mobiele telefoon op Diks.nl kunt kijken en vergelijken? Wij hebben een mobiele website die er voor zorgt dat u via uw smarthphone allerlei verschillende verzekeringen met elkaar kunt vergelijken en desgewenst direct online kunt afsluiten. Via Diks.nl bespaart u uiteindelijk op uw premie.

leaseauto

Wat heeft de private leaseauto met de hypotheek te maken?

Bent u van plan privé een leaseauto aan te schaffen en in de komende...

Lees meer
woning-verduurzamen

Extra lenen voor duurzaamheid?

Heeft u al een spaarpotje voor het verduurzamen van uw woning? Waarschijnlijk niet..

Lees meer
woz-waarde

Wat is de nieuwe WOZ-waarde van uw woning?

In de afgelopen periode heeft elke eigenaar van een woning met of zonder hypotheek...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!