Meer premiestijgingen woonverzekeringen

22 augustus 2012

Meer premiestijgingen woonverzekeringenEr zijn dit jaar al meer schades gemeld dan in heel 2011 bij woonverzekeringen, dit zal leiden tot meer premiestijgingen. Dit komt, volgens Independer.nl, door de extreme weersomstandigheden. De schades zijn met 111% gestegen terwijl de klanten maar met 40% zijn gestegen. “Veel verzekeraars zullen hier op reageren door de premies voor inboedelverzekeringen en opstalverzekeringen te laten stijgen”, luidt de verwachting.

De verzekeringssite.nl bevestigt deze constatering. Volgens hen besteden Nederlandse huishoudens momenteel zo’n € 250 per jaar aan premie voor de opstalverzekering en inboedelverzekering tezamen. “De verwachting is dat de premie met ongeveer 5-15% omhoog zal gaan. Het gaat al gauw om een paar tientjes per huishouden”, aldus de Verzekeringssite.

Waarom premie verhogingen

Aan de hand van een overzicht van Independer.nl blijkt dat meerdere verzekeraars dit jaar hun premies hebben verhoogd. Dit is het gevolg van de toegenomen schadelast en prijsinflatie, verklaard Allianz. Centraal Beheer geeft aan dat heftige stormen en strenge winters de afgelopen jaren de waterschade fors hebben doen toenemen.

Bron: Amweb.nl

Vergelijk en sluit woonhuisverzekering