Premie autoverzekering onbetaalbaar voor jongeren tot 24 jaar oud

29 juni 2017

Jongeren tot 24 jaar betalen gemiddeld veel meer voor de autoverzekering. Toch zijn er mogelijkheden om te besparen op de autoverzekering. De verschillen tussen verzekeraars zijn namelijk groot.

Verzekeraars proberen de hoogte van de premie zo goed mogelijk af te stemmen op het risico. Verzekerden die een grotere kans op schade hebben, krijgen ook een hogere premie. Jonge bestuurders tot 24 jaar oud veroorzaken gemiddeld vaker schades, dus betalen zij een hogere premie. Als jonge verzekerde hoef je geen genoegen te nemen met een torenhoge premie. Ondanks je leeftijd kun jij je goedkoop verzekeren.

 

Hoe kunnen jongeren besparen op de autoverzekering?

Jongeren kiezen vaak standaard voor de verzekeraar waar ook de ouders bij verzekerd zijn. Grote kans dat de verzekeraar een te hoge premie in rekening brengt. Er zijn tientallen verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden. Grote kans dat een andere verzekeraar een goedkopere en betere verzekering biedt. Hier kom je achter door te vergelijken. Maak het jezelf eenvoudig en ga niet meerdere websites van verzekeraars af, maar vergelijk online.

Hoe kun je online autoverzekeringen vergelijken?

Op Diks.nl kun je zonder veel moeite verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Vooral voor een autoverzekering voor jongeren zijn de premieverschillen groot. Aan de hand van het kenteken vragen wij de gegevens over de auto op bij de RDW. Aanvullend beantwoord je een paar vragen waarvan je de antwoorden uit je hoofd weet. Binnen een paar minuten weet je wat je verschuldigd bent bij de diverse verzekeraars. Nu nog kiezen welke verzekeringsvorm je wenst, en de autoverzekering sluit je met één druk op de knop af.

Kun je niet beter op naam van de ouders verzekeren?

Nee, helaas is dat niet de oplossing. In dat geval worden jongeren aangemerkt als de regelmatige bestuurders. Ook in dat geval wordt de premie weer afgestemd op het verhoogde risico van de jongeren. Het feit dat een jonge bestuurder de regelmatige bestuurder is mag niet verzwegen worden. Bij een ongeval kan dit een reden zijn voor de verzekeraar om niet uit te keren.

Belangrijk om schadevrije jaren op te bouwen

Voor jonge bestuurders is het belangrijk om schadevrije jaren op te bouwen. Op jonge leeftijd is er vaak alleen genoeg geld voor een oudere auto die WA wordt verzekerd. Op latere leeftijd is er meestal meer geld beschikbaar en worden er duurdere auto’s gekocht. De duurdere auto’s worden WA casco verzekerd. In een WA autoverzekering kun je vaak relatief goedkoop waardevolle schadevrije jaren opbouwen. Zodra er een duurdere auto wordt gekocht is er al een hoge korting opgebouwd in de vorm van schadevrije jaren.

goedkope autoverzekering vergelijken

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.9

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 212 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89.6% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.9 voor een autoverzekering.

Rating

ZWARTE-DOOS

Nieuwe auto’s vanaf 2022 voorzien van zwarte doos

Vanaf 2022 moeten alle nieuwe auto’s die op de Europese markt komen, zijn voorzien...

Lees meer
betekenis-waarschuwingslampjes

Wat betekenen de waarschuwingslampjes in uw auto?

Het kan voor veel stress zorgen wanneer er een waarschuwingslampje op het dashboard van...

Lees meer
Keyless-entry

Auto met keyless entry

Uw auto openen, sluiten en starten zonder een autosleutel nodig te hebben. Waar het...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!