Obama wil investeren in alternatieve brandstoffen

20 maart 2013

Woensdag 20 maart 2013

 alternatieve brandstoffenDe Amerikaanse president Barack Obama wil gaan investeren in een onderzoek naar voertuigen die op alternatieve brandstoffen rijden. Met het onderzoek is 2 miljard dollar (1,5 miljard euro) gemoeid.

Onderzoek naar alternatieve brandstoffen

De New York Times meldt dat Obama de opbrengsten van federale olie- en gaswinning wil gaan gebruiken om het onderzoek te financieren. Met deze investering wil de president voorkomen dat de Verenigde Staten achterop raakt voor wat betreft de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen. Volgens Obama gaat het geld het komende decennium geïnvesteerd worden. Deze uitspraken deed hij tijdens een bezoek aan een onderzoekscentrum voor alternatieve vervoersmiddelen in Argonne, ten noordwesten van Chicago.

Opbrengsten aardgas- en oliewinning moeten onderzoek financieren

Tijdens zijn State of the Union van afgelopen maand sprak Obama zich ook al uit voor onderzoek naar alternatieve brandstoffen. Obama sprak toen in zijn toespraak over het gebruiken van geld uit de aardgas- en oliewinning. Dit geld wil hij investeren om onderzoek te doen naar vervangers voor de traditionele brandstoffen, die uit vervuilende koolwaterstoffen bestaan. De brandstofprijzen in de Verenigde Staten pieken geregeld met als gevolg dat Amerikaanse huishoudens zwaardere lasten moeten betalen. Volgens de Amerikaanse president zouden alternatieve brandstoffen de cirkel kunnen doorbreken. De president gaf aan dat het niet alleen maar om geld draait in deze maatschappij, maar vooral ook om het milieu en de nationale veiligheid. “Het is geen Democratisch idee, of Republikeins idee. Het is een goed idee”, aldus Obama.

Weerstand uit Republikeinse hoek

Obama kan waarschijnlijk veel weerstand verwachten onder de Republikeinse Congresleden over het idee om geld uit de olie- en gaswinning te besteden aan onderzoek naar alternatieve brandstoffen. De Republikeinen leverden al eerder kritiek op het investeren in en het financieren van niet-traditionele vervoersmiddelen.

Hoge brandstofprijzen

Ook in Nederland hebben we te maken met hoge brandstofprijzen. Door goed te kijken naar de huidige autoverzekering kan de consument kosten besparen op het autorijden. Diks Verzekeringen biedt de mogelijkheid om gratis autoverzekeringen te vergelijken en deze direct online af te sluiten.