No-claim opbouwen voor jonge bestuurders

18 maart 2013

no claimMaandag 18 maart 2013

Serviceprovider en volmachtbedrijf VKG heeft de NoClaimStarter op de markt gebracht. Zo kunnen jongeren schadevrije jaren opbouwen in de auto van hun ouders. Jonge automobilisten die op deze manier rijervaring opdoen, kunnen zo no-claim opbouwen. Het voordeel voor de ouders: hun no-claim blijft in stand.

Hoge premies voor jongeren

Levent Türkmen, directeur van de White Label Company, die binnen VKG de huismerkproducten ontwikkelt, legt uit: “Verzekeraars laten de categorie 18-24-jarige bestuurders veelal links liggen”. Omdat het risico op ongevallen hoog ligt bij jongeren, bieden een beperkt aantal verzekeraars verzekeringen tegen hele hoge premies. Zo kost de verplichte WA dekking voor een 18-jarige rond de € 900 per jaar. Volgens Ruud van Kampen, algemeen directeur van VKG, wordt er door de hoge premies in deze categorie ook veel meer frauduleus verzekerd. Het komt voor dat de auto op naam van de ouders wordt verzekerd, terwijl die er niet in rijden. Resultaat is dat een jonge automobilist dan feitelijk onverzekerd rondrijdt. Bij schade aan de auto hoeft de jonge bestuurder dan ook niet te rekenen op een schadevergoeding.

No-claim opbouwen

De NoClaimStarter is een losse verzekering naast de verzekering die de ouders al op hun eigen auto hebben. Nationale-Nederlanden is risicodrager. Jongeren kunnen schadevrije jaren in de auto van hun ouders opbouwen voor ongeveer € 15 per maand. Mocht er zich toch een ongeval voordoen, dan blijft de no-claim op de verzekering van de ouders in stand. Ook keert de verzekering de schade uit.

Voor het goedkoop verzekeren van de eigen auto is de jonge bestuurder zo wel gebonden aan VKG en haar risicodragers. Op basis van de NoClaimStarter kunnen er geen officiële royementsgegevens opgebouwd worden, zegt Van Kampen. Andere verzekeraars kunnen volgens Van Kampen wel geïnteresseerd raken als jonge bestuurders op deze manier echt schadevrije jaren willen opbouwen.

Autoverzekeringen vergelijken

Diks Verzekeringen biedt alle bestuurders de mogelijkheid om gratis autoverzekeringen te vergelijken. U kunt direct uw premie berekenen en de verzekering online afsluiten.

Royeren, wat is dat

Royeren, wat is dat?

Een verzekering kan worden geroyeerd. Wat houdt royeren precies in?

Lees meer
Anti-inbraaktips

Anti-inbraaktips

Woninginbraken komen helaas geregeld voor. U kunt een woninginbraak niet altijd voorkomen, maar u...

Lees meer
CIS_header

Wat is Stichting CIS?

Stichting CIS staat voor Stichting Centraal Informatie Systeem. Wat is dit voor stichting? Wat...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekering!