Nederland tegen Europese APK

11 oktober 2012

Nederland tegen Europese APKEerst lieten de Fransen weten dat zij zich tegen het voorstel van de Europese Commissie keerden. Nu geeft Nederland ook aan tegen de komst van een Europese APK te zijn.

Volgens de tweede kamer is het plan van de Europese Commissie onvoldoende onderbouwd en zij vraagt zich af of de APK keuring op een grensoverschrijdend niveau geregeld moet worden.

Gevolgen

Inmiddels is er een brief naar de voorzitter van de Europese Commissie gestuurd door de tweede kamer. Nu dat twee landen zich duidelijk hebben uitgesproken tegen het plan, is de kans groot dat het van tafel gaat. Andere EU-landen hebben nog geen besluit genomen, maar als meer landen zich tegen het voorstel keren zal de Europese Commissie het voorstel moeten aanpassen of helemaal intrekken.

Het voorstel van de EC was om behalve auto’s ook motoren, bromfietsen en aanhangwagens te onderwerpen aan een periodieke keuring. Bovendien zou de frequentie van de steekproeven omhoog moeten, net zoals mobiele controles van vrachtwagens en lichte bedrijfswagens. Lees hier meer.

Verzekering afsluiten

Online via Diks Verzekeringen een autoverzekering afsluiten? Klik hier wanneer u meer informatie zoekt over een autoverzekering of direct de premie wenst te vergelijken.

Bron: Automobiel Management