Nederland gewillig land voor buitenlandse inbrekers

18 juli 2013

Dinsdag 16 juli 2013inbrekers

Nederland wordt graag aangedaan door met name buitenlandse inbrekers. Dit heeft vooral te maken met de lage pakkans en de relatief geringe maximale straffen. Daarom moeten deze inbrekers beter bestreden worden met zwaardere straffen, vinden onderzoekers van de politieacademie naar aanleiding van een reactie op de explosieve groei op inbraken.

Motieven voor inbrekers

Buitenlandse inbrekers geven aan dat het Openbaar Ministerie veel zaken laat liggen en dat daarom de kans op een celstraf klein is, mochten ze gepakt worden. Dit maakt het aantrekkelijk voor hen om in Nederland aan de slag te gaan. Uit het onderzoek van de politieacademie blijkt dat inbrekers Nederland als een soort Albert Heijn to go zien. “Pakken wat je pakken kunt”, de pakkans in Nederland ligt namelijk toch maar tussen de zes en negen procent. In andere landen ligt dit percentage stukken hoger. Vandaar dat het buitenlandse dievengilde graag hun slag slaat bij Nederlandse huishoudens.

Stijging woninginbraken sinds 2005

Het aantal woninginbraken in Nederland is sinds 2005 met maar liefst dertig procent gestegen. Inbrekers vanuit de voormalige Oostbloklanden zijn medeverantwoordelijk voor deze stijging. In Nederland kan een dader de maximale straf voor vijf inbraken krijgen, mochten er meerdere inbraken zijn gepleegd dan worden deze zaken niet meegenomen door het Openbaar Ministerie. Tot slot geven de onderzoekers aan dat de politiek wellicht eens naar de situatie in Duitsland moet kijken. Bij onze Oosterburen liggen de straffen voor inbraken stukken hoger en krijgen buitenlandse inbrekers daarnaast een levenslang verblijfsverbod in Duitsland.

Inboedelverzekering via Diks.nl

U kunt uw huis nog zo goed beveiligd hebben, het is altijd raadzaam een goede inboedelverzekering af te sluiten. U via Diks.nl eenvoudig inboedelverzekeringen vergelijken en desgewenst direct online afsluiten. U ziet direct welke verzekeringsmaatschappij voor u de goedkoopste inboedelverzekering heeft. U kunt per verzekering de polisvoorwaarden inzien en vergelijken. Het aanvragen van offertes is gratis en geheel vrijblijvend.

leaseauto

Wat heeft de private leaseauto met de hypotheek te maken?

Bent u van plan privé een leaseauto aan te schaffen en in de komende...

Lees meer
woning-verduurzamen

Extra lenen voor duurzaamheid?

Heeft u al een spaarpotje voor het verduurzamen van uw woning? Waarschijnlijk niet..

Lees meer
woz-waarde

Wat is de nieuwe WOZ-waarde van uw woning?

In de afgelopen periode heeft elke eigenaar van een woning met of zonder hypotheek...

Lees meer

Bereken online de premie voor een inboedelverzekering