Goede score nauwkeurigheid KLM en Schiphol

12 juli 2013

Vrijdag 12 juli 2013Schiphol

Consumenten die vanaf Schiphol vliegen, vertrekken doorgaans vaker op tijd dan andere luchthavens in Europa. Dit blijkt uit een Amerikaans rapport van Flightstats.

Schiphol scoort hoog

Schiphol scoort volgens de resultaten over Europa gemiddeld genomen het hoogst van alle Europese luchthavens. Ook de KLM doet het goed op de ranglijst. In juni vertrok bijna negentig procent van de toestellen van KLM op tijd naar hun bestemming. Wereldwijd levert dit voor de vliegtuigmaatschappij de zevende plek op. South African Airways scoort het best van alle maatschappijen, daar vertrok 93,5 procent van de vliegtuigen in de maand juni op tijd.

Schiphol blijft München nipt voor

Schiphol doet het qua vertrektijden uitstekend. De luchthaven van München zit Schiphol echter wel op de hielen. Maar vergeleken met andere grote Europese luchthavens als Heathrow in Londen en Charles de Gaulle in Parijs mag Schiphol zich op de borst kloppen. Reizigers die vanaf Moskou of Istanbul een vliegtuig pakken zijn minder gezegend met correcte vertrektijden. Op deze vliegvelden ging meer dan de helft van de toestellen niet op tijd weg. In Istanbul lag dat percentage in de maand juni zelfs op slechts 38 procent. Wereldwijd komt Schiphol op plek drie te staan voor wat betreft vliegvelden waarbij de vluchten op tijd vertrekken. De luchthaven hoeft alleen de Japanse vliegvelden Haneda Airport en Narita Airport van de Japanse hoofdstad Tokio voor te laten gaan op de ranglijst.

De All-Risk autoverzekering is toch altijd de beste keuze?

De All-Risk autoverzekering biedt de ruimste dekking, maar is natuurlijk ook de duurste polis....

Lees meer

Geldt er een maximumleeftijd voor een autoverzekering?

Leeftijd speelt een grote rol bij de autoverzekering. Jonge autobezitters betalen meer voor de...

Lees meer

Geldt mijn autoverzekering ook in het buitenland?

U gaat er vanuit dat de autoverzekering ook in het buitenland geldt, maar is...

Lees meer