Ladingsdiefstallen gedaald

30 augustus 2012

Ladingsdiefstallen gedaaldLadingsdiefstallen in het wegtransport zijn in de eerste helft van dit jaar flink gedaald. Het gaat om een daling van 59 procent. Van 431 gevallen in de eerste helft van vorig jaar naar 176 in dezelfde periode dit jaar. Daarnaast nam het aantal diefstallen waarbij afdekzeil van vrachtwagens werd opengesneden af met 75 procent.

Volgens de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) gaat het om een totale daling van 40 procent onder de diefstallen in het wegtransport, inclusief de voertuigen en containers. AVc baseert zich op de cijfers van het Korps landelijke politiediensten KLPD. Volgens de stichting is de daling vooral het resultaat van repressief optreden van politie en justitie en van preventieve maatregelen van de transportsector. Zo heeft het speciale projectteam van de bovenregionale recherche Zuid-Nederland in samenwerking met het Openbaar Ministerie de afgelopen twee jaar drie criminele organisaties opgerold. De bendes hielden zich op grote schaal bezig met ladingdiefstallen.

Vrachtwagenverzekering

Desondanks dat de ladingsdiefstallen zijn gedaald is het wel van belang dat u een goede vrachtwagenverzekering of bedrijfsautoverzekering afsluit. U kunt er ook voor kiezen om aanvullend een eigenvervoersdekkingsverzekering af te sluiten. Deze verzekering biedt dekking voor schade aan de in het verzekerde motorrijtuig aanwezige vervoerde zaken, zoals uw gereedschap en/of handelsgoederen. uw autoverzekering dekt deze schade niet. Wilt u meer informatie over deze verzekeringen of deze direct afsluiten, dan kunt u contact opnemen met Diks Verzekeringen.

Meer preventie

Het wordt criminelen steeds moeilijker gemaakt. Door bijvoorbeeld het aantal beveiligde parkeerplaatsen die zijn toegenomen, waar transporteurs meer gebruik van maken. Dat blijkt uit de toegenomen bezettingsgraad van de vele parkeerplaatsen. Ook op de door Secure Lane beveiligde snelwegroute van Rotterdam naar Venlo zijn de diefstallen van lading vrijwel tot nul gereduceerd. Wel vormt de omgeving van Eindhoven nog een kwetsbaar gebied.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 22 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 81.8% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.6 voor een vrachtautoverzekering.

Rating

leaseauto

Wat heeft de private leaseauto met de hypotheek te maken?

Bent u van plan privé een leaseauto aan te schaffen en in de komende...

Lees meer
woning-verduurzamen

Extra lenen voor duurzaamheid?

Heeft u al een spaarpotje voor het verduurzamen van uw woning? Waarschijnlijk niet..

Lees meer
woz-waarde

Wat is de nieuwe WOZ-waarde van uw woning?

In de afgelopen periode heeft elke eigenaar van een woning met of zonder hypotheek...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw vrachtwagenverzekering!