Meer dan 900.00 Jeeps teruggeroepen door Chrysler

15 november 2012

Meer dan 900.00 Jeeps teruggeroepen door ChryslerAutofabrikant Chrysler heeft wereldwijd meer dan 900.000 Jeeps teruggeroepen vanwege problemen met de airbags. Tijdens het rijden kunnen de airbags onverwacht activeren.

De problemen doen zich voor bij modellen Grand Cherokee en Liberty die tussen 2002 en 2004 zijn gebouwd. Volgens de fabrikant gaat het zowel om de airbags aan de voorkant van de Jeeps, als die aan de zijkant van de auto’s. Ook zijn er problemen met de gordelspanners.

Wat moet u doen

Alle geregistreerde eigenaren zullen door Chrysler op de hoogte gesteld worden van de problemen. Zij kunnen de auto’s daarna gratis bij de dealer laten repareren. De oproep is gedaan aan eigenaren van bijna 745.000 auto’s in de VS, bijna 50.000 in Canada, bijna 22.000 in Mexico en meer dan 100.000 buiten Noord-Amerika.

Volgens Chrysler zijn er tot nu toe geen ernstige ongelukken gebeurd door het plotselinge openspringen van de airbags, maar zijn in 81 gevallen wel mensen lichtgewond geraakt.

Verzekering afsluiten

Online via Diks Verzekeringen een autoverzekering met een aanvullende schadeverzekering voor inzittenden afsluiten? Wanneer u meer informatie zoekt over een autoverzekering of direct de premie wenst te vergelijken klik hier.

Bron: Automobielmanagement

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.9

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 212 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89.6% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.9 voor een autoverzekering.

Rating

ZWARTE-DOOS

Nieuwe auto’s vanaf 2022 voorzien van zwarte doos

Vanaf 2022 moeten alle nieuwe auto’s die op de Europese markt komen, zijn voorzien...

Lees meer
betekenis-waarschuwingslampjes

Wat betekenen de waarschuwingslampjes in uw auto?

Het kan voor veel stress zorgen wanneer er een waarschuwingslampje op het dashboard van...

Lees meer
Keyless-entry

Auto met keyless entry

Uw auto openen, sluiten en starten zonder een autosleutel nodig te hebben. Waar het...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!