Miljoenenlast door brandschade

21 mei 2013

brandschadeMaandag 20 mei 2013

In de eerste drie maanden van 2013 waren er 35 grote branden in Nederland. Elke calamiteit heeft een brandschade veroorzaakt die wordt geschat op € 1 mln of meer.

Brandschade geraamd op 99 miljoen euro

Sinds 2003 is dit het hoogste aantal miljoenenbranden dat heeft plaatsgevonden in het eerste kwartaal van het jaar. Naar verwachting zorgen deze grote branden voor een totale schadelast van € 99 mln. Na 2003 (€ 223 mln) en 2011 (€ 134 mln) vormt dit de grootste schadelast voor verzekeraars in de afgelopen jaren.

Top 5 van brandschades

Op 19 februari dit jaar deed zich de grootste brandschade voor bij een brand in metaalverwerkingsbedrijf Reynaers in Helmond. De schade is beraamd om € 11 mln. Op nummer twee staat een brand die plaatsvond op 30 januari in het Utrechtse Cothen in een loods van HSH, een verhuurbedrijf van onder meer heftrucks. Naar verwachting brengt deze brand een schadelast met zich mee van € 10 mln. De schades van de overige 33 branden liggen tussen de € 1 mln en € 9,5 mln. In Meppel deed zich hiervan de grootste schade voor bij een brand op 20 januari in een verzamelgebouw, waar onder meer Taxi De Reest was gehuisvest. Een brand in een hotel van saunacomplex Thermen Bussloo in het Gelderse Voorst completeert de top 5 van grootste schades samen met een brand bij vleesverwerkingsbedrijf Ce-Es in Waalwijk op 3 februari. Respectievelijk wordt de schade geraamd op € 7,5 mln en € 4,5 mln.

Inboedel- en woonhuisverzekering

U kunt uw huis en inboedel via Diks verzekeren tegen eventuele brandschade. Het hebben van een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden. De premie voor een inboedelverzekering wordt door de verzekeraar bepaald aan de hand van onder andere nieuwwaarde van uw inboedel, uw woonplaats en het aantal gezinsleden. Daarnaast biedt Diks Verzekeringen ook de woonhuisverzekering aan. Deze woonhuisverzekering (opstalverzekering) biedt een complete dekking voor woonhuis en bijgebouwen tegen de meest voorkomende schades, zoals storm-, brand-, inbraak- en waterschade. Ook ruitschade kunt u mee verzekeren op deze verzekering.

leaseauto

Wat heeft de private leaseauto met de hypotheek te maken?

Bent u van plan privé een leaseauto aan te schaffen en in de komende...

Lees meer
woning-verduurzamen

Extra lenen voor duurzaamheid?

Heeft u al een spaarpotje voor het verduurzamen van uw woning? Waarschijnlijk niet..

Lees meer
woz-waarde

Wat is de nieuwe WOZ-waarde van uw woning?

In de afgelopen periode heeft elke eigenaar van een woning met of zonder hypotheek...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw woonhuisverzekering