Oldtimers in grote getale aan buitenland verkocht

9 juli 2013

oldtimers

Oldtimers worden massaal naar het buitenland geëxporteerd. Ten opzichte van vorige jaar is er een stijging van 88 procent geconstateerd door VWE voertuiginformatie en -documentatie.

Export van oldtimers

In vergelijking met de eerste helft van vorig jaar zijn er dit jaar al 5295 oldtimers (personenauto’s van 25 jaar of ouder) voor de export naar het buitenland uitgevoerd. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode nog 2819. Een woordvoerder geeft aan dat de reden voor de uitvoer is dat bestuurders niet meer van de fiscale voordelen kunnen genieten en daarom maar besluiten hun oldtimer te verkopen. De verwachting is dat het aantal oldtimers in Nederland door deze maatregel de komende maanden nog meer zal afnemen.

Aanscherping van vrijstelling belasting

VWE geeft aan dat de afname van oldtimers in Nederland te maken heeft met de aanscherping van de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers. Uit een rekensom van het bureau blijkt dat bijna zeventig procent van de 260.000 eigenaren van oldtimers volgend jaar wegenbelasting moet gaan betalen door de nieuwe belastingmaatregelen. Dit is voor eigenaren de druppel om de oldtimer uiteindelijk de deur uit te doen. Hoewel het aantal oldtimers drastisch af zal nemen, blijkt dat het aantal geëxporteerde gebruikte personenauto’s de afgelopen maanden juist is gedaald naar ongeveer 16 procent. Polen staat dit jaar op nummer 1 als exportland, gevolgd door Libië en Litouwen. Hier worden de gebruikte personenauto’s voornamelijk naar uitgevoerd. Voor oldtimers geldt dat vooral België en Duitsland populaire bestemmingen zijn voor nieuwe eigenaren.

Kwart van oldtimers is Mercedes

Als de belastingmaatregel ingevoerd wordt, dan is 25 procent van de oldtimers waarover belasting betaald dient te worden Mercedes-Benz. De 190-serie is over het algemeen een geliefd model onder Nederlanders en wordt door de op stapel staande belastingregel massaal verkocht. En dat is een stijging van maar liefst 1700 procent ten opzichte van 2012.

Oldtimerverzekering van Diks

Heeft u een oldtimer? En valt deze nog onder de juiste fiscale voordelen? Bij Diks Verzekeringen kunt u besparen op een oldtimerverzekering. U kunt vrijblijvend en gratis onze oldtimerverzekeringen vergelijken en desgewenst direct online afsluiten.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.1

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 50 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 86% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.1 voor een oldtimerverzekering.

Rating

Schorsen-meerdere-jaren

Schorsen voor meerdere jaren mogelijk

Vanaf 3 januari van dit jaar is het mogelijk om een voertuig voor een...

Lees meer
Oldtimer-populair

De oldtimer is ongekend populair

Het aantal oldtimers in Nederland is het afgelopen jaar toegenomen met 2,1% ten opzichte...

Lees meer
Overgangsregeling Oldtimer

Alles wat u moet weten over oldtimer rijden in de winter

Het is alweer bijna december en dat betekent dat u als oldtimerbezitter wellicht kunt...

Lees meer

Bereken direct de premie van uw oldtimerverzekering!