Geen invoering tolvignet op Belgische wegen

16 juli 2013

Dinsdag 16 juli 2013tolvignet

Er komt geen tolvignet op de Belgische snelwegen. België gaat dit, in tegenstelling tot eerdere plannen, niet invoeren. Volgens de Belgische krant De Morgen heeft de regering besloten dit plan niet door te drukken.

Tolvignet van de baan

Het tolvignet komt er naar alle waarschijnlijk niet. Daarentegen zijn er wel concrete plannen gemaakt door de onderhandelaars van gewesten om een kilometerheffing voor vrachtwagens in te voeren. Dit zou de Belgische schatkist jaarlijks 1 miljard euro moeten opleveren, het plan is om dit vanaf 1 januari 2016 in te voeren. De komende week zal blijken of het akkoord wordt goedgekeurd door de Brusselse, Waalse en Vlaamse regering.

Nederlandse automobilisten besparen euro’s

Met het niet doorvoeren van de plannen voor intreding van een tolvignet komt de Nederlandse automobilist goed weg. Nederlanders zouden voor zo’n vignet volgens de ANWB ongeveer honderd euro per jaar moeten gaan betalen. Met de invoering van het tolvignet zouden buitenlandse automobilisten, waaronder Nederlanders, moeten meebetalen aan het Belgische wegennet. Een sticker die twee maanden geldig is, zou uitkomen op twintig euro en een sticker voor tien dagen zou de automobilist zeven euro kosten. Met het niet doorgaan van dit plan, hoeven Nederlandse bestuurders dit bedrag niet op te hoesten. De ANWB heeft inmiddels positief op dit bericht gereageerd: “Als het klopt, dan zou het goed nieuws zijn, maar wij houden nog een slag om de arm totdat het definitief is”, laat de Wegenwacht bij monde van een woordvoerder weten.

Plan voor tol op Duitse wegen

Naast het nieuws dat er geen wegenvignet in België komt, moeten buitenlandse automobilisten er wel rekening mee gaan houden dat ze in de toekomst mogelijk tol moeten gaan betalen voor de Duitse autosnelwegen. Althans, dit zijn plannen van de regeringspartij CDU van de Beierse premier en leider Horst Seehofer. Voor het zover komt, zal het plan echter eerst nog wel doorgang moeten vinden in regeringsstad Berlijn en daar kan het plan volgens ingelichte bronnen niet op veel sympathie rekenen.

Autoverzekering via Diks.nl vergelijken

Zoals het er nu voorstaat, hoeven Nederlanders voorlopig nog geen tol te betalen in onze omringende landen. Bent u voornemens om de komende periode met de auto naar het buitenland te gaan voor vakantie? Dan is het belangrijk dat u met een complete autoverzekering op pad gaat. Door simpelweg het kenteken van uw auto in te vullen, kunt u de premie vergelijken van een goedkope autoverzekering. Heeft u geen kenteken? Dan kiest u gewoon uw merk en type auto. Voor elk type voertuig hebben wij een geschikte en goedkope verzekering tegen de beste voorwaarden en u kunt deze desgewenst direct en online afsluiten.

 

leaseauto

Wat heeft de private leaseauto met de hypotheek te maken?

Bent u van plan privé een leaseauto aan te schaffen en in de komende...

Lees meer
woning-verduurzamen

Extra lenen voor duurzaamheid?

Heeft u al een spaarpotje voor het verduurzamen van uw woning? Waarschijnlijk niet..

Lees meer
woz-waarde

Wat is de nieuwe WOZ-waarde van uw woning?

In de afgelopen periode heeft elke eigenaar van een woning met of zonder hypotheek...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!