Duurder parkeren voor grote auto

11 maart 2013

Maandag 11 maart 2013

ParkerenAls een zwaarlijvige passagier in een vliegtuig meer dan één stoel bezet houdt, dan betaalt deze ook meer dan één stoel. Ditzelfde principe zal ook worden geïntroduceerd in Nederlandse parkeergarages voor het parkeren.

Automobilisten met een grote auto zijn straks meer parkeergeld kwijt dan mensen met een kleine auto. Het technologiebedrijf TKH uit Haaksbergen gaat experimenteren met een systeem dat auto’s opmeet en berekent hoeveel parkeerruimte gebruikt wordt. Zo kunnen parkeergarages eigenaren van grote auto’s extra laten betalen.

Het nieuwe parkeersysteem zal bestaan uit camera’s die de omvang en het kenteken van een auto detecteren bij binnenkomst in de parkeergarage. TKH-topman Alexander van Lof zegt dat er daarna verschillende varianten kunnen worden gekozen. Automobilisten kunnen een plek toegewezen krijgen of zelf kiezen waar ze parkeren, afhankelijk van de wens van de beheerder van de parkeergarage.

Voordeel voor de consument

Personen die hun auto scheef parkeren in twee vakken, gaan daar in de toekomst ook meer geld voor betalen. Volgens TKH is het nieuwe parkeersysteem geen melkkoe voor de parkeergarages. Ook de consument kan er veel voordeel bij hebben. Zo is het mogelijk om bewust te kiezen om goedkoper te parkeren door ver van de uitgang te staan.

Het tegenovergestelde is ook een optie. Hoe dichter er bij de uitgang geparkeerd wordt hoe meer er betaald moet worden. Maar de consument geniet wel het gemak niet ver te hoeven lopen.

Snel parkeren

De verwachting van Van Lof is dat parkeergarages door het nieuwe systeem duidelijker kunnen aangeven of en waar zich lege parkeerplekken vinden. Zo hoeven automobilisten niet eindeloos rond te rijden totdat ze een vrije plek vinden.

Volgens TKH kan het parkeersysteem eind 2013 in de eerste parkeergarages ingezet worden. Behalve uit Nederland is er ook belangstelling uit andere Europese landen en uit Amerika.

Autoverzekering voor kleine en grote auto’s

Diks Verzekeringen biedt autoverzekeringen voor alle auto’s, klein en groot. Bij ons kunt u eenvoudig en snel verschillende autoverzekeringen vergelijken en direct online afsluiten.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.6

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 163 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 88% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.6 voor een autoverzekering.

Rating

Mag u met medische beperkingen wel in een auto rijden?

Met een rijbewijs bent u bevoegd om een motorrijtuig te besturen, maar hebben medische...

Lees meer

Persbericht: Veel onverzekerde taxi’s sinds 1 januari

Diks verzekeringen luidt de noodklok Meerdere verzekeraars hebben besloten om per 1 januari 2018...

Lees meer

Wat zijn de gevolgen van wanbetaling voor mijn autoverzekering?

Wanbetaling, het kan iedereen een keer overkomen. Op uw betaalrekening staat onvoldoende saldo en...

Lees meer

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!